Skocz do zawartości
  • 0

Ruska gwiazda i swastyka do id.

Dziki

Pytanie

Napisano

Zlotowka oczywiscie dla skali ;) Co do swastyki - krawedzie z jednej strony sa poszczerbione. Material to alu. Mam przypuszczenia, ze moze to byc fragment denazyfikowania" klamry policyjnej. Myle sie?

Natomiast co do gwiazdy to nie wiem, zazwyczaj czapkowe wygladaly troche inaczej, od czego to moze byc?

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ta gwiazdka napewno jest seryjna, zdjecia moje moze nie do konca to oddaja, ale jest na bank.
Czego nie dodalem - jest wypukla.

Moze to jakies drobne odznaczenie?
Napisano

Zlotowka oczywiscie dla skali ;) Co do swastyki - krawedzie z jednej strony sa poszczerbione. Material to alu. Mam przypuszczenia, ze moze to byc fragment denazyfikowania" klamry policyjnej. Myle sie?

Natomiast co do gwiazdy to nie wiem, zazwyczaj czapkowe wygladaly troche inaczej, od czego to moze byc?

Napisano
Jaka grubość jest tej gwiazdy
Ruski żołnierz potrafił z łuski mosieżnej dorobić gwiazdę na niemiecką klamrę gdzieś już taką widziałem
Napisano
Ona raczej nie jest z luski - wyglada jak produkcja maszynowa, a nie rekodzielo. Pozatym z przodu resztki czerwonej emalii albo takiej skorupki czerwonej.

Te rzeczy sa znalezione w 2 roznych miejscach, nie laczylbym ich ze soba.

Horst ---> a to pech... Szkoda, ze calej nie trafilem :/
Napisano
Gwiazda wygląda na masową produkcję, większa niż standardowe na furażerkę, np. na zimową uszankę?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie