FestungGlogau Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2007 To moje nowe nabytkiMam pytanko wie ktos moze jak usunac cyne z alpaki tak zeby jej nie uszkodzic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FestungGlogau Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2007 Foto2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 Ta klamra to kopia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 ...te alpakowa. ile dałes? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 Horst, po czym poznałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FestungGlogau Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2007 Ty chyba masz cos z deklem Horst jak sie na czyms nie znasz to sie nie udzielaj. i nie pytalem o autentycznosc a o metody czyszczenia. i gwarantuje ci ze ce na te ORGINALNE KLAMERKI nie stac.I nie sa one z polski bo w polsce nie mieszkam to alpaka a nie stal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FestungGlogau Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2007 pewnie po sygnaturze ktorej nie widzi i metalu ALPACE bo wszystie kopie sa z alpaki hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 Oj jaki Ty głupiutki jesteś... widzę że muszę Ci udowodnić że to 100% kopia :)To najpopularniejsza kopia OLT z USA.Po pierwsze - zajrzyj tu, przewin troszke niżej.http://forum.aceboard.net/156057-2729-3806-0-Copies-boucles-ceinturon.htmA już teraz piszę po czym poznać te paskudne kiepskie jakościowo kopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 FestungGlogau, pisze się Polsce", a nie polsce". Jak można nazwę swojej ojczyzny napisać z małej litery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FestungGlogau Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2007 To tez te lipne kopie prosto z austri Wybieraj nastepne kopie pseldo znawco"A te lipy z linkow zachowaj sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FestungGlogau Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2007 foto2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FestungGlogau Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2007 foto3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FestungGlogau Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FestungGlogau Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2007 To nie moja ojczyzna ja jestem z Angli a moi przodowie z polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 A co mnie ochodzi reszta twojej kolekcji? I co mnie obchodzi ze mieszkasz w anglii? Nie zmieniaj tematu...Ta twoja kopia klamry jest tak gówniana że poznałem ją z małego zdjęcia.Ale masz 100% racje - klamra jest ORGINALNA ale nie ORYGINALNA.Co rzuca się najbardziej w oczy?1. Godło. W klamrach alpakowych godło jest stosunkowo małe. Tylko klamrach stalowych godło jest bardzo duże i styka się z dolną krawędzią klamry. Ta kopia pewnie była robiona ze stalówki. Porównaj z oryginalną klamrą:http://www.bands-militaria.com/index.php?action=Listings&cat_id0=1&cat_id1=4&cat_id2=60&item_id=1946 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 2. Łukowate krawędzie - to kolejny szczegół. Ta kopia ma wklęsłe krawędzie, co nie zdarza się nidgy w oryginałach.3. Wżerek pod godłem... taki malutki... a taki paskudny... i występuje we wszystkich kopiach :)tu kopia na ebayu, taka sama - widać na niej paskudnego syfa na wieńcu jak i łukowate krawędzie :Dhttp://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=020&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&viewitem=&item=300126382560&rd=1&rd=14 Widełki... już stąd widzę że masz widełki od powojennej klamry.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 Ja podzielam zdanie Horsta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 Kolego, obejrzyj sobie oryginalne klamry. Jeśli francuskie forum i moje dokładne argumenty cie nie przekonały - wrzuć klamrę na Wehrmacht Awards Forum... to cie wyśmieja... Ja tą kopię poznałem na odległość - ty ją miałeś w rękach i się podniecasz że masz oryginał. Widać że się nie znasz.Sugeruję zakup jakiejś literatury w temacie - bo widzę że w klamrach jesteś neptek. Wtopiłeś i tyle. I pewnie kupe kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 ah... na tym foto pokazałes jeszcze kopię stalowej klamry sygnowanej 36/42 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 pewnie znalazło by się więcej... :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 Horst, gratuluję znajomości tematu. Sam bym się nabrał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 a te moje sa oryginalne? xD nie no żartuje ale temat jest spoko bo duzo ciekawych rzeczy idzie sie dowiedziec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 Wydaje mi się, że część przytrzymująca ośkę widełek też powinna mieć inny kształt. W oryginale jest bardziej okrągła, a na fotce lekko szpiczasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hesler26 Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 A moja jest oryginalna ,bo już zgłupiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.