Skocz do zawartości

dwie klamry ss stalowe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Spróbuj je na poczatek ręcznie po po elektrolizie może się okazać że... nie mają rdzenia.
Pozdrawiam
Napisano
spróbuj wrzucić w Pepsi lub Colę na 2 dni . Ja zrobiłem tak ze swoją ( a były zwłoki ) , i wyszło nieźle . Później lekko starą szczoteczką do zębów i powinno być OK.
Napisano
Ja zrobiłem Wh fosolem,dość destrukcyjna metoda,ale można się pozbyć dzięki temu wszelkiej rdzy,tylko czy coś wtedy jeszcze z klamry zostanie.(na wh zrobiły się małe dziurki na wylot,ale wyglądała później ładnie)Pamiętaj żeby po wszystkim potraktować klamry wd40 zeby rdza się nie powiększała.Pozdro.
Napisano
jeszcze raz ją do elektrolizy tylko zwieksz nateżenie prądu na prostowniku i daj wiekszy kawałek metalu na drugi biegun pozbędziesz sie rdzy do zera a no i duuuzej ilosci soli nie zsapomnij pozdro
Napisano
jeeesuu dajcie spokój nie chce mi sie babrac juz z tym wehrmachtem jakby to były klamry nie ferromagnetyczne to bym sie nie musiał w czyszczenie bawic no i wiadomo mosiezne klamerki ss sa fajniejsze :( fotki pokaze pozniej bo oprócz tego z dołka wyszło jeszcze pare innych fantów i nie w głowie mi teraz robienie im zdjęc xD
Napisano
Uważaj żeby nie przesadzić, jak za mocno oczyścisz to zostanie ogryzek a nie klamra. Pamiętaj że rdza trzyma kształt i widoczność".
Napisano
Klanmry WH nikt nie weźmie nawet za dopłatą, niemniej za te SS możesz dostać nawet stówkę na allegro. Ale za nieoczyszczone!
Napisano
Niestety oczyscić będziesz musiał (chyba ,że masz zamiar sprzedać) i zabezpieczyć.. bo w przeciwnym razie korozja będzie postępować dalej... a szkoda bo naprawdę fajniutkie klamerki :)

pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie