Gość Napisano 30 Listopad 2003 Share Napisano 30 Listopad 2003 Dzisiaj na terenie lotniska znalazłem kilka aluminiowychkapsli srednica około 30 mm wewnątrz gumowa uszczelka.Napis na kapslu Kappe u.Dichtundsring vor Beladen entfernenmam pytanie do czego to służyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroberek Napisano 2 Grudzień 2003 Share Napisano 2 Grudzień 2003 Myślę że są to kapsle od wody mineralnej (lata 30) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 2 Grudzień 2003 Share Napisano 2 Grudzień 2003 Jak na mój gust znaczy to mniej więcej: Pokrywkę i pierścień uszczelniajacy (uszczelkę?) usunąć przed naładowaniem ". Jeśli dobrze przetłumaczyłem.[-----------------------P O Z D R A W I A M---------------------] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Grudzień 2003 Share Napisano 5 Grudzień 2003 Jest to osłona od zapalnika najprawdopodobnie niemieckiej bąby lotniczej, zapalnik był elektryczny, spotkałem już taki cały zapalnik, właśnie z taką pokrywą osłaniajacą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Listopad 2003 Share Napisano 30 Listopad 2003 Dzisiaj na terenie lotniska znalazłem kilka aluminiowychkapsli srednica około 30 mm wewnątrz gumowa uszczelka.Napis na kapslu Kappe u.Dichtundsring vor Beladen entfernenmam pytanie do czego to służyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Grudzień 2003 Share Napisano 3 Grudzień 2003 Mnie w translatorze wyszło bardzo podobnie kaptur uszczelniający usunąć przed naładowaniem" zastanawia mnie tylko ta ilość wsród poszycia aluminiowego malowanego na czarno i uszkodzonych przyrządów optycznych jest to jedyna rzecz z jakimkolwiek napisem . Być może jest to śmietniskoznalazłem tam też pokrywy skrzynek amunicyjnych stalowych zprzyklejonymi kartkami papieru niestety zupełnie wyblakłenapisy nie do odczytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Grudzień 2003 Share Napisano 3 Grudzień 2003 Czyli może to być osłona od optyki. Żeby nie było: ciemność widzę, ciemność.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość
kapsli srednica około 30 mm wewnątrz gumowa uszczelka.
Napis na kapslu Kappe u.Dichtundsring vor Beladen entfernen
mam pytanie do czego to służyło.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.