Skocz do zawartości
  • 0

Drabina i wiadro germańskie a Skrzynia WP,

WLA42

Pytanie

Napisano

Rocznik tylko na tym co nazywam wiadrem (pochodzenie oczywiste) Ale do czego toto było? i co to w ogóle jest?

Drabinka-pochodząca z kolejowego magazynu uzbrojenia, zlikwidowanego kilka lat temu. Było tam pełne wyposażenie dla kilku wartowników (piętrowe wyrka, szafki, stoliki) ale magazyn zlikwidowano i poooszło na złom i na śmietnik.
Ale temat takich magazynów myślę, że warty zorientowania. U mnie już nie ma ale może akurat jest likwidowany gdzieś w kraju...Nie mam specjalnie kolejowej rodziny ale popytać warto.
Skrzynia WP ale oczywiście najwazniejsza cyferka z pieczątki musi być niewidoczna! Pewnie to 50 lata ale może wcześniej?..
Z góry dzięki za wszelkie info. SIEMANARA.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ten wieniec to wydaje mi się pochodzić z bagażnika mojego samochodu...
Pozdrowienia dla Ciebie i narzeczonej
Napisano
Nie chce sie wtrącać ale gdzie tu jest napisane ze te niemieckie bicia są z czegoś innego??najpierw jest fotka polskiej" skrzynki a potem fotki dwóch sygnatur.Tak na logike każdy kto przeglada ten wątek pomyślałby żę są to sygnatury właśnie z tej skrzynki panie WLA42.
Napisano

Rocznik tylko na tym co nazywam wiadrem (pochodzenie oczywiste) Ale do czego toto było? i co to w ogóle jest?

Drabinka-pochodząca z kolejowego magazynu uzbrojenia, zlikwidowanego kilka lat temu. Było tam pełne wyposażenie dla kilku wartowników (piętrowe wyrka, szafki, stoliki) ale magazyn zlikwidowano i poooszło na złom i na śmietnik.
Ale temat takich magazynów myślę, że warty zorientowania. U mnie już nie ma ale może akurat jest likwidowany gdzieś w kraju...Nie mam specjalnie kolejowej rodziny ale popytać warto.
Skrzynia WP ale oczywiście najwazniejsza cyferka z pieczątki musi być niewidoczna! Pewnie to 50 lata ale może wcześniej?..
Z góry dzięki za wszelkie info. SIEMANARA.

Napisano

Fotka wiadra potem - głupi komputer niedobry komputer.
A teraz wieniec od czegoś dużego pancernego ale od czego?
Znaleziony - wybrzeże - oklolice Gdańska.

Napisano
heh cos tak patrze czytam...ludziska czy wszystko co ma date 1939 to odrazu made in Poland ?

WLA42 dlaczego myslisz ze to Polska ?

To ewidetny niemiec widac wafki", producent niemiecki, itd etc
Napisano
Nie no słabnę-w tytule wątku jak byk: Drabina i wiadro germańskie... a tu Pan Marek wyjaśnia, że wiadro niemieckie ewidentnie i że tam coś. Teraz pozostaje mi czekać na potwierdzenie,że drabina, którą nazwałem tajemniczo germańską to po prostu niemiecka drabina...
Teraz wierzę w socjoloiczne badania, których wynikiem było stwierdzenie, że 7 na 10 Polaków nie potrafi przyswoić najprostszej informacji z ulotki reklamowej..
Niemniej dzięki za udział w wątku.
A po 20 latach udziału w różniastych wykopaliskach archeologicznych na prawdę już wiem (w zasadzie) czym się różnią fanty niemieckie od każdych innych. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie