watorresbo Napisano 30 Listopad 2003 Autor Share Napisano 30 Listopad 2003 poszukiwacze monet łączcie się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Etam Napisano 3 Grudzień 2003 Share Napisano 3 Grudzień 2003 Baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo lubię ich szukać.Pozdrawiam Etam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
watorresbo Napisano 3 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2003 fajno,żę chodż jeden poszukiwacz podziela ze mną pasje poszukiwania monetek:)ciekawe co się stało z innymi? może przeszli na emeryture słysząc o ustawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip73 Napisano 4 Grudzień 2003 Share Napisano 4 Grudzień 2003 Też bardzo lubię szukać i znajdować monety.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin Napisano 4 Grudzień 2003 Share Napisano 4 Grudzień 2003 Merlin też szuka tylko monet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iglanadon Napisano 4 Grudzień 2003 Share Napisano 4 Grudzień 2003 też szukałem monet ale od 17-tego szukam juz tylko meteorytów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Grudzień 2003 Share Napisano 4 Grudzień 2003 marchewki tylko raczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Grudzień 2003 Share Napisano 4 Grudzień 2003 ja też zbieram monetki........ i mieszkam w Wawie.jak chcesz to możemy się spotkać na wykopkach ale dopiero w następnym roku tj 2004.PZDRvon ROSE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWaldek Napisano 4 Grudzień 2003 Share Napisano 4 Grudzień 2003 Te są moje też je lubię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWaldek Napisano 4 Grudzień 2003 Share Napisano 4 Grudzień 2003 sory ale nie poszło pierwszym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beyo Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 Ja także należę do tej bandy ;-)Chociaż do kilku innych też... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreos Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Taaaak to jedna z większych satysfakcji.....znależć poletko na którym od Chrobrego do Poniatowskiego.Tak na marginesie. Jakie macie najstarsze.Ja mam z okresu A. Jagiellończyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=Artun10=- Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Monetki są super !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yupiter Napisano 11 Marzec 2004 Share Napisano 11 Marzec 2004 Uffff, monetki................Aż się serce raduje, że wiosna nadchodzi.Może w tym sezonie szczęście się szerzej do mnie uśmiechnie.A tymczasem najstarsze wykopki mam z XIX wieku.YP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Marzec 2004 Share Napisano 11 Marzec 2004 pozdrawiamprzezuciłem sie z militariów na monetki i jak narazie jest niezlemarcin wawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
watorresbo Napisano 2 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2004 najstarsze to chyba boratynki he he ;)starsza mi się nietrafiła jeszcze ;(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Kwiecień 2004 Share Napisano 6 Kwiecień 2004 Uwielbiam wyciągać je z ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 Moja najstarsza to srebrny szóstak" Jana Kazimierza z 1666r. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 1 Czerwiec 2004 Share Napisano 1 Czerwiec 2004 Witam!!!Moja najstarsza monetka po wstępnej identyfikacji sięga czasów rzymskich podobno. Lecz jest tak zjechana że bardzo trudno ją dokładnie zidentyfikować. Jeden z numizmatyków mówi że widzi na niej jakiegoś ptaka a na rewersie jakiś napis. Co do napisu to coś tam widać, ale ja bym stwierdził że to jakiś alfabet niż napis, bo litery układają się (te co można rozszyfrować) w porządku alfabetycznym. Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadee Napisano 1 Czerwiec 2004 Share Napisano 1 Czerwiec 2004 YoWheris jeżeli na monecie coś widać i posiadasz skaner to polecam troche się pobawić super cuda mozna zdziałać przy jego pomocy.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 Będę jeszcze próbował w chwili czasu wolnego.Ale wątpię bo naprawdę jest tak zniszczona że prawie nic nie widać, jak zwykła okrągła blaszka miedziana. (chyba miedziana) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 Shadee zerknij na forum Uwaga!!! I wypowiedz się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominic Napisano 25 Lipiec 2004 Share Napisano 25 Lipiec 2004 cze moze wam pomoc centrum numizmatyczne w wawie gosc pare razy mi pomogl ja swojego rzyma znalazlem przez calkowity przypadek stanalem sie odlac wlaczylem wyk i :} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Sierpień 2004 Share Napisano 1 Sierpień 2004 Moja najstarsza to od trzech dni trzy grosze gdańskie z 1537 roku.Pozdrwiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominic Napisano 3 Sierpień 2004 Share Napisano 3 Sierpień 2004 moze jakas fotke,ja w niedziele sieknalem 37 monetek moj rekord 46 pzdr :}:}:} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.