Skocz do zawartości

poszukiwacze monet

watorresbo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
fajno,żę chodż jeden poszukiwacz podziela ze mną pasje poszukiwania monetek:)
ciekawe co się stało z innymi? może przeszli na emeryture słysząc o ustawie
Napisano
ja też zbieram monetki........ i mieszkam w Wawie.
jak chcesz to możemy się spotkać na wykopkach ale dopiero w następnym roku tj 2004.

PZDR

von ROSE
Napisano
Taaaak to jedna z większych satysfakcji.....znależć poletko na którym od Chrobrego do Poniatowskiego.

Tak na marginesie. Jakie macie najstarsze.
Ja mam z okresu A. Jagiellończyka.
  • 2 months later...
Napisano
Uffff, monetki................
Aż się serce raduje, że wiosna nadchodzi.
Może w tym sezonie szczęście się szerzej do mnie uśmiechnie.
A tymczasem najstarsze wykopki mam z XIX wieku.
YP
Napisano
pozdrawiam
przezuciłem sie z militariów na monetki i jak narazie jest niezle
marcin wawa
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano
Witam!!!
Moja najstarsza monetka po wstępnej identyfikacji sięga czasów rzymskich podobno. Lecz jest tak zjechana że bardzo trudno ją dokładnie zidentyfikować. Jeden z numizmatyków mówi że widzi na niej jakiegoś ptaka a na rewersie jakiś napis. Co do napisu to coś tam widać, ale ja bym stwierdził że to jakiś alfabet niż napis, bo litery układają się (te co można rozszyfrować) w porządku alfabetycznym.
Pozdrowienia
Napisano
YoWheris jeżeli na monecie coś widać i posiadasz skaner to polecam troche się pobawić super cuda mozna zdziałać przy jego pomocy.
pozdr.
Napisano
Będę jeszcze próbował w chwili czasu wolnego.Ale wątpię bo naprawdę jest tak zniszczona że prawie nic nie widać, jak zwykła okrągła blaszka miedziana. (chyba miedziana)
  • 1 month later...
Napisano
cze moze wam pomoc centrum numizmatyczne w wawie gosc pare razy mi pomogl ja swojego rzyma znalazlem przez calkowity przypadek stanalem sie odlac wlaczylem wyk i :}
Napisano
Moja najstarsza to od trzech dni trzy grosze gdańskie z 1537 roku.
Pozdrwiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie