Skocz do zawartości

Glebszy wykop ::::...

wojtas_op

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam ... mam namiar na pewne pole na ktorym znajduje sie cos" dosc gleboko zakopane (z ustalen wynika ze moze to byc
2 m ... jest to drewniana skrzynia wielkosci (ok 120/50cm)w srodku moga znajdowac sie przedmioty z mosiadzu i zelaza ...
mam rutka solara ... na jakiech ustawianiach najlepiej prowadzic prace prosze o pomoc ! / ewentualnie czy jest mozliwosc i sens dorobianie jakiejsc wiekszej sondy do jabelka np 1,5/1,5m -ramowka ? zda to egzamin - jak ewentualnie sie zabrac za takie cos ... pozdrawiam
Napisano
witaj
jeśli to 2 metry to będzie z tym kłopot..
mało który sprzęt sięga tak głeboko, i nawet sławetny rutek będzie miał problem..
PS.może ktoś kto ma ,,ramę,, ci pomoże
pozdrawiam.
Napisano
witam mialem PI z cewkom o srednicy 90cm i zdawala egzamin duzy przedmiot 1m na 1m siegala ta sonda do okolo 3.5m
to jak ty chcesz sobie zalatwic sonde o srednicy 1.5m to zalatw sobie odrazu kopare:)
Napisano
jeśli wiesz mniej więcej gdzie mogła być ta skrzynia a po prostu chcesz sprawdzić czy jest to wykop dół nad nią metr w ziemię i wtedy sprawdzaj rutusem :) no chyba że nie znasz dokładnego miejsca to najlepiej chyba mieć kogoś z ramą... albo posłuchać rady pana JACMIL1...
Napisano
Witam.
Polecam wykrywacz MAX" firmy demet z sondą 30 cm + jakaś koparka + :).I bardzo dobry, jeśli Ci trafi się to Bartek 2" z sondą 30 cm i po problemie.Uwierz mi.
Sinbad
  • 2 weeks later...
Napisano
siemka, z pierwszego opisu wynika, że miejscówka jest namierzona, więc ja polecam ŁOPATĘ X90, droższy model X91 też będzie dobry.
Napisano
Ramówka 1,5x1,5, jak dobrze zrobiona, powinna spokojnie złapać z tych 2 m, skrzynkę 120X50X50 wypełnioną przedmiotami z metalu oraz inne niechciane śmieci.
W czasie przeszukiwania na pewno wyciągniesz z pół tony różnego złomu. Zbieraj go będzie na piwko.
Życzę powodzenia i dużo samozaparcia.
Napisano
Możesz śmiało robić ramę z Jabla. Tylko pamiętaj, drutu tyle samo metrów co na sondę 30 cm czyli tyle co określa producent Jabla. Najlepiej wylicz sobie jakie odcinki boków będą najodpowiedniej długości.

Na 2 m to ja myślę, że spokojnie wystarczy uniwersalna 1mx1m, tylko pamiętaj, że J267 nie ma dyskryminacji i będziesz kopał wszystko co większe pod ramą!

pozdr
Artur

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie