Skocz do zawartości

Wlk. Brytania + Szkocja?

Rumburak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Podobno 1,5 mln Polaków jest na Wyspach Brytyjskich. A ja, idąc pod prąd wiatrom, wybieram się tam na wakacje! No i ponieważ jestem leniwy grzecznie zapytuję państwa z forum Odkrywcy co zwiedzamy w Londynie oraz okolicach? Chodzi mi o militarne muzea, atrakcje i inne cuda. Głównie interesuję się IIWW, ale i IWW może być. Kto podppwie? W Szkocji też będę!
  • 2 weeks later...
Napisano
witam ja zamieszkuje Londyn jest tu sporo fajnych miejsc podstawa to Imperial War Museum i muzeum RAFu swietnie zorganizowane i za darmo spedzisz w kazdym z nich caly dzien jesli ci sie nie znudzi do tego sporo historycznych miejscowek zwiazane z np. przywodcami II wojny sw jak Churchill pomniki ich mnoga liczba jak bedziesz na miejscu sam sie przekonasz II wojna to dobry towar turystyczny na wyspach powodzenia i milych wakacji
Napisano
Potwierdzam, Imperial War Museum to wyprawa na cały dzień, gwarantowane zbieranie szczęki z podłogi.
Poza tym polecam wizytę na HMS Belfast" przycumowanym nad Tamizą, widać go z Tower Bridge. Więcej niestety nie zdążyłem zwiedzić, byłem 1 dzień w Londynie a tak to Luton... ale samo IWM przyprawiło mnie o drżenie rąk przez cały dzień :]
KONIECZNIE 1 miejsce.
No i moje marzenie, Imperial War Museum w Duxford, niestety tam nie byłem ale może kiedyś...
Powodzenia w zwiedzaniu i daj cynk jakie wrażenia po wizycie w Imperialu ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie