Rumburak Napisano 8 Lipiec 2007 Autor Napisano 8 Lipiec 2007 Podobno 1,5 mln Polaków jest na Wyspach Brytyjskich. A ja, idąc pod prąd wiatrom, wybieram się tam na wakacje! No i ponieważ jestem leniwy grzecznie zapytuję państwa z forum Odkrywcy co zwiedzamy w Londynie oraz okolicach? Chodzi mi o militarne muzea, atrakcje i inne cuda. Głównie interesuję się IIWW, ale i IWW może być. Kto podppwie? W Szkocji też będę!
snajperek1 Napisano 21 Lipiec 2007 Napisano 21 Lipiec 2007 Witam w szkocji masz fajny pomnik z czasów 1 wojnya dokładnie w aberdeen i pola bitew tez tam sa z 1 WOJNY fajna sprawa na wakacje;)
bończa.tos Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 witam ja zamieszkuje Londyn jest tu sporo fajnych miejsc podstawa to Imperial War Museum i muzeum RAFu swietnie zorganizowane i za darmo spedzisz w kazdym z nich caly dzien jesli ci sie nie znudzi do tego sporo historycznych miejscowek zwiazane z np. przywodcami II wojny sw jak Churchill pomniki ich mnoga liczba jak bedziesz na miejscu sam sie przekonasz II wojna to dobry towar turystyczny na wyspach powodzenia i milych wakacji
tomcat3 Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Imperial War Museum to podstawa.mi szczena opadla.
MK Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 Potwierdzam, Imperial War Museum to wyprawa na cały dzień, gwarantowane zbieranie szczęki z podłogi.Poza tym polecam wizytę na HMS Belfast" przycumowanym nad Tamizą, widać go z Tower Bridge. Więcej niestety nie zdążyłem zwiedzić, byłem 1 dzień w Londynie a tak to Luton... ale samo IWM przyprawiło mnie o drżenie rąk przez cały dzień :]KONIECZNIE 1 miejsce.No i moje marzenie, Imperial War Museum w Duxford, niestety tam nie byłem ale może kiedyś...Powodzenia w zwiedzaniu i daj cynk jakie wrażenia po wizycie w Imperialu ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.