pepsijames Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2007 Czy widział już ktoś ten film? Znalazłem link do youtube na jednym forum. Robi wrażenie...http://www.youtube.com/watch?v=iaTLvS07qrY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepsijames Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2007 Podobno jest to część tego serialu :http://www.filmweb.pl/Film?id=190739Przepraszam, dałem wątek nie w tym dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 Witam!Tak jest. W teledysku wykorzystano fragmenty Sztrafbatu. Fajny serial- chociaż można dopatrzyć się kilku błędów.Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepsijames Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2007 Podobno jeden z zabitych Rosjan , w 2:20 filmu, ma polski , wrześniowy, zdobyczny karabin ?? Informacja taka była na forum RO, na którym znalazłem ten link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 Broń Boże na zdjęciu nie ma polskiego wrześniowego zdobycznego karabinu". Ktoś wziął radziecką rusznicę p-panc (PTRS jeśli mnie oczy nie mylą) za polski karabin p-panc wz. 1935 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 W serialu Sztrafbat" (który zakupiłem na Ukrainie rok temu) błędów jest tyle, co rodzynek w keksie. Mimo tych wszystkich uchybień cenię sobie ten serial za prawdziwość" oddanych realiów tamtych czasów a raczej tym, co wydaje się mi te realia stanowić. Reasumując serial jest godny polecenia, lecz z pewnością nie może służyć za wzór dla np grup rekontrukcji historycznych.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaku51 Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 Witam,czy jakas szansa na znalezienie tego filmu w polskiej wersji (lektor, napisy, etc) ??POZM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepsijames Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2007 Dokładnie, nawet wywiązała się tam dyskusja na temat używania polskiej broni przez Rosjan na początku wojny (tzn ich wojny...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepsijames Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2007 Rzeczywiście to wygląda jak PTRS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepsijames Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2007 I istonie różni się od Ur'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walwuch Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 Skąd można dorwać ten serial? Może ma to ktoś na kompie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 Jeśli masz kontakt z ludżmi z Rosji/Ukrainy/Białorusi poproś ich to ci przywiozą tam komplet odcinkó można kupić od piratów za jakieś 15-20PLN...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satron1200 Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 Witam . Link do wątku poświęconemu Shtrafbatowi" http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=411038#411038 .Interesujący film . Zabawnie wyglądają Willisy , szkoda że nie oryginały . Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 Czy to niejest karabin samopowtarzalny wz.38M??http://www.1939.pl/uzbrojenie/polskie/piechota/karabin_smp_792mm_wz38M/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 Z tego co slyszałem tych polskich karabinow samopowtarzalnych zachowalo sie 8 sztuk (zarejestrowane) .7 jest u prywatnych wlascicieli w Poslce i 1 w USA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 Choćbym patrzył się na ten kawałek metalu z niewiadomo jakiej perspektywy i tak nie doszukam się w nim cech jakiegokolwiek karabinka samopowtarzalnego. To PTRS następca poczciwej PTRDuchy i kropka. POzdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 Zdecydowanie.Petieer" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 No dokładnie 8 sztuk. Wyprodukowano ok. 700 z czego kilkaset dostało się na front :)pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.