karpik Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Napisano 4 Lipiec 2007 Czy podczas wojny amunicja typu M8(p-panc, zapalający) była używana w lotnictwie? Jeżeli tak, to czy była na wyposażeniu ruskich? Dzięki i pozdro.
karpik Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Napisano 4 Lipiec 2007 Ups, literki mi się zakręciły- miało być BMG.Chodzi mi o te ammo:http://www.inetres.com/gp/military/infantry/mg/50_ammo.htmlKto używał takiej na terenie Polski?Pytam o lotnictwo ponieważ skrzynka tego, chyba spadła z nieba:)
karpik Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Napisano 4 Lipiec 2007 Dzięki Kopijnik. Wszystko jasne, ale jak można, że tak powiem upuścić" taką skrzynkę/ czy była taka możliwość?
kopijnik2 Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 Karpik daj foto skrzynki i dna łuski...półcalówki jeździły na kołach"i latały"a tam koło Szczecina to mogły być i oryginały"...lend leasezestrzelenia samolotówi porzucenia przez zmotoryzownych"...
karpik Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Napisano 4 Lipiec 2007 Nie mam foto, nie miałem ze sobę aparatu:( Bite WT 4(Twin Cities Ordnance Plant, de Minneapolis (Minessota).Skrzynka wbita w glebę(5cm pod ściółką:); róg, którym uderzyła zgnieciony. Ostała się nawet farbka i żółte napisy.
karpik Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Napisano 4 Lipiec 2007 Pisze cały czas, że spadła:) Kit wie jak to mogło być.Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.