matrix14xxx Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2007 Druga strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2007 Ołowiane pociski i guziczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2007 Klamerka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2007 Pordzewiała łucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2007 Bardzo zniszczona z 1865r.Te kopiejki leżały w różnych punktach poletka".Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Savek Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 Małe pytanie do autora tematu: W jakim stanie jest to pole czy trafiasz dużo złomu rolniczego bo mam około 5ha ciekawego terenu natomiast niesamowicie zaśmieconego. Jestem ciekawy jak inni sobie radzą z takimi miejscami. Mówię tu o żelaznych elementach sprzętu rolniczego co akurat kasuje dyskryminacja jak też o współczesnych śmieciach polibacyjnych i pozostałościach z zabudowy rozwleczonych po polu...Ewentualne sugestie mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 7 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2007 WitamCzego nie zamieściłem???1.Kilkudziesięciu podków.2.Kilkunastu lemieszy.3.Setki śrub i innych drobnych elementów.4.Zmory każdego pola,setek zakrętek wyrobów Polmosu.5.Puszek i ich fragmentow.6.Dupek nabojów od dubeltówki.7.Łusek od różnych sztucerów.8.Pocisków od pepeszy,mauzera,mosina i sztucera oraz brenek.Jak widzisz przeważają mało interesujące śmieci,ale to miejscepostanowiłem przeczesać co niedziela tam i z powrotem.Zajmuje mi to ok2h.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Savek Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Czyli trzeba po prostu nauczyć się wykrywacza...Swoja droga myślałem, że moje jest wybitnie zaśmiecone.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Rzeczywiście ta zalutowna puszka to ladunek minerski niemiecki a te otwory to miejsca na zapalniki.Stosowano takie min do wysadzani mostów i wiekszych obiiektówpozdrawiam pol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 11 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2007 Nowe plony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 11 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2007 Zegarek damski.,ale raczej już nie będzie chodził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 11 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2007 Sygnet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 11 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2007 Guziczki z monetą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 13 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2007 Ostatnia niedziela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 13 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2007 Jakaś sklejona biżuteria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darmatt Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 oj, poletko powoli staje się ugorem :))ale i tak plony dawało obfite i to ile razy w ciągu jednego sezonu, hehe, niczym w delcie Nilu ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ColdDemons Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 Ostatnio tęż przypadkiem odkryłem poletko które ładnie moniaczki rodzi!!!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 A dużo śmieci kopiesz na tym poletku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ColdDemons Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 Czy kopię dużo śmieci???Hmmm. Sygnały stricte żelazne pomijam. Kopię tylko kolor. Zdażają się puszki, kapsle, jakieś drobne blaszki mosiężne lub łuski. Ale nie narzekam na śmieci, aż tak źle nie jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 Martrix, co to jest za żelastwo na pierwszej fotce? ----->W sobotę wykopałem takie samo i wyrzuciłem z powrotem do dołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 15 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2007 To nakłasdka na gąsienice T-34. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 tak myślałem... dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2007 Srebrne źniwa -:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Henningsdorf Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Takie pytanko? Czy to na każdym polu takie cuda idzie znaleźć czy trzeba szukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 Poprostu trzeba dużo czytać, jest masa materiałów w necie, a szczególnie ciekawe są wspomnienia żołnierzy.Ciekawe miejsca są w pobliżu starych wiosek gdzie widać szlady ostrzału na budynkach i w pobliżu starych lasów gdzie są okopy.To jednak poletko wybrałem i po prostu systematycznie staram sie przeszukiwac.Co niedziele robie sobie po nim 2 godzinny spacerek,a wychodzą rzeczy z różnych epok i zdarzeń.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.