KoMbAtAnT Napisano 1 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2007 Witamna forum cicho...Czy ktos ma fotki z rekonstrukcji które tam sie odbywały ?Nasze fotki sa tu http://www.gos.fora.pl/post9400.html?sid=cb781043b9c9ac5ef1568eba9cb7fd72#9400ale nie wiem dlaczego kolega wrzucił w fotki w tak tragicznej rozdzielczości, mam nadzieje ze na dniach fotki zostana poprawione.Pozdrawiamst.strz.Leszek BenszGRH Grupa Operacyjna Śląsk " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 witamwróciłem było fajnie. wkrótce troche fotek i film na youtoobie.dobry pomysł rozwiazania problemu żarcia.pozdro Okejos AA7 der IV panz. div. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeszekS Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 Na stronie http://lotniczapolska.pl/content/view/286/45/ są trzy zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 pokaz maski p-gaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 pionier 39 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 GOŚ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 GRH Grupa Operacyjna Śląsk sekcja niemiecka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 Mimo kulejącej organizacji impreza była bardzo miła - cieszę się że nasza grupa wzięła w niej udział. Podziekowania dla chłopaków z GO Śląsk za gościnę na dioramie oraz dla grup Big Red One, AA7, FJR1, Wrzesień '39 oraz wszystkich pozostałych, za świetny klimat podczas prezentacji dioram i wspaniałą inscenizację Normandia 44". Mam nadzieję, że jakoś trwale nie uszkodziliśmy Halftracka naszym PAKiem" ;)Jeszcze raz dziękuję w imieniu Stowarzyszenia GRH Festung Breslau.MichałPS. Klaus BOLS - miło było poznać Cię osobiście ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadkus Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 Pogoda dopisała, publiczność też. Tradycyjnie, jak podczas większości rekonstrukcji będących elementem większej całości teren przeznaczony na rekonstrukcje był mały, a na dodatek sporą jego część zajmowały pola pirotechniczne - moim zdaniem wielkość pól nie przełożyła się jednak na jakość efektów, które mogłyby być lepsze). W dodatku sprawę utrudniał zakaz kopania dołków strzeleckich (co w sumie zrozumiale na terenie Muzeum Lotnictwa). Scenariusze rekonstrukcji były całkiem sensowne. Na dobrym (albo nawet wysokim) poziomie było jedzenie (KFC, Pizza Hut) - choć trzeba przyznać, ze były pewne kłopoty z dowozem obiadów. Najważniejsza była jednak możliwość spotkania sie z innymi rekonstruktorami - wymiany doświadczeń, podejrzenia tego i owego", no i wzajemnego poznania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 trzeba przyznać że dopisała broń strzelającaniesposób było wystrzelać te 33-35 nabojów w ciągu całej inscenizacji.a było jak się nie myle 19 strzelających luf i dwuch prawdziwych żolnierzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 Na + zdecydowanie:-sporo broni strzelajacej i kosmiczna wrecz (dla mnie standart to 10-15) ilość amunicji do niej.-dobre jedzenie i jego ilość nie pozwalająca nikomu na to żeby zgłodnieć czy iść kupować jedzenie na własną rękę (chociaz wolałbym grochówe ale nie ma co narzekac)-woda mineralna! Było jej od groma, w zupełności wystarczyło nam przez cale 3 dni i jeszcze zostało z czego jestem niezmiernie zadowolony, bo czasem zdarza sie że organizator zapomni o tym lub dostarcza jakies śmieszne ilości...-duża ilość toalet i co ważne - krany z bieżącą wodą pozwalającą na umycie się po zejściu z dioramy.-zwrot kosztów dojazdu na miejscu.-niezgorsze scenariusze inscenizacji, armaty i inne ciekawe elementy.-Dioramy - tutaj sie rozpisze troche. Mnie interesowały jedynie dioramy drugowojenne i one dla mnie byly rewelacyjne. Dobrze usytuowane, ogrodzone tak że nikt nie pakował się na nasz stół obozowy ani do okopu Pionierów. Picie ze szklanych butli lub manierek, dziesiątki rożnych elementów i dobra atmosfera dopełniały całości. Bardzo tez podobało mi się że sami te dioramy budowaliśmy wg uznania, wystarczyło ruszyć głową i można było stworzyć stoły, ławki i inne cuda, a jak wiadomo wspólna praca najlepiej integruje ; ) wielki plus dla organizatora!-Poziom grup rekonstrukcyjnych i przyjazna atmosfera. Tutaj wypowiem się o stronie niemieckiej głównie bo w ich otoczeniu siedziałem, ale dla mnie dobór grup i ich rozmieszczenie było na medal. Nie było żadnych wolnych strzelców, szwejowania, miśkowania itp, same konkretne ekipy, z których każda zaprezentowała inną i ciekawą diorame ; ) Spotkałem kilku starych znajomych, poznałem sporo osób które do tej pory kojazyłem tylko ze zdjec i for dyskusyjnych._______________________________________________________Ogólna ocena? Bardzo dobra - mimo że impreza była podczepiona pod coś i nie była typowym zlotem GRH a piknikiem bardziej, to poziom zaproszonych grup i wysiłki organizatora sprawiły że był to piknik na który warto było przyjechać, warto było się napracować, pobrudzić i zrobić te ileś tam kilometrów, jestem w pełni zadowolony z wyjazdu i cóż moge powiedzieć więcej? Do zobaczenia za rok ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 dokładnie. a wieczorne ujeżdżanie sprzetów??? rewela!!!ot 810 pedzace70km/godz. wiatr we włosach (kto je ma :) ) i obłed w oczach ........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 http://normandia.444.patrz.plwieczorem wrzucę WIECZORNE UJEŻDŻANIE SPRZĘTÓW :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.