Skocz do zawartości

Formy naruszenia regulaminu ???

krysteks

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jeżeli w dziale ogłoszenia/sprzedam zamieszczę informację ze zdjęciem i tylko numerem i nickiem do znanego serwisu aukcyjnego to jest to naruszeniem regulaminu??
I czy jest to naruszeniem jeżeli zamieszczę podobną treść na forum w jednym wątku ale bez linka ??

To ma być żart czy trudności w poruszaniu się w takim medium jakim jest Internet?

Ogłoszenia:

* Zabronione jest zamieszczanie jako ogłoszenia linków do zewnętrznych aukcji lub serwisów
* Zabronione jest zamieszczanie ogłoszeń o charakterze komercyjnym!

Forum:

* Zamieszczania ofert kupna lub sprzedaży
* aśmiecania" forum informacjami nie związanymi z jego przeznaczeniem.
* Rozpowszechniania informacji nieprawdziwych lub mogących wprowadzać w błąd.
* Zamieszczania reklam stron internetowych, serwisów lub sklepów.
* Wykorzystywania forum dla promocji własnych serwisów Internetowych
* Działalność czysto komercyjna na Forum jest zabroniona

Przykro mi ale nie będzie dyskusji i rozważania czy sprzedaż wietnamskich nakryć głowy jest z czy wbrew regulaminowi.

Aktualnie powrotu na forum po zbanowaniu również nie ma.

Pierwszy milion musisz zarobić gdzie indziej.

EOT

Ok chcesz publicznej odpowiedzi to proszę bardzo. Niech forumowicze sami wyrobią sobie zdanie.

1. jesteś tu od tego aby odpowiadać na pytania nurtujące forumowiczów

Nie jestem tutaj od uczenia użytkowników nauki czytania ze zrozumieniem.

3. spróbować musiałem !

Próbowałeś zastosować żenująco nachalny marketing.

Zacytuję tylko fragment e-maili jaki od Ciebie.

... Dlaczego tak wzbraniacie się przed możliwością pokazania swoich tematycznych aukcji na forum odkrywcy? To
także promocja strony i miesięcznika? ..."

I moja odpowiedź

Nie za bardzo rozumiem o jakie tematyczne aukcje chodzi.
Czy chodzi o umozliwienie ludziom wklejania linkow do ich aukcji np. Allegro?
Takie dzialanie jest niepozadane i szkodliwe, powoduje niechec reklamodawcow, generuje spora ilosc martwych dusz zarejestrowanych tylko po to aby wypromowac jednorazowo swoja aukcje, powoduje niejasne sytuacje. Ogolnie na nie."

I mimo tej odpowiedzi zamieściłeś link i dalej próbowałeś reklamować na forum swoje aukcje.

Cronos zwrócił Ci uwagę że jest to reklama:

Cronos - czy to jest Reklama??

Na co mu odpowiedziałeś:

krysteks - nie, reklama nie jest zgodna z regulaminem

Czyli już 21 czerwca wiedziałeś że łamiesz regulamin ale dalej szedłeś w zaparte.

Po czym czytamy szczere wyznanie w wątku o kartkach:

krysteks - Ja rozpoczynam nową listę karną :) zbyt nachalne prmowanie komercyjnego linka" chodziło o moją aukcje viet namskich hełmów, bądź co bądź opłaciło się :), odkryłem też kilku ekonomicznych geniuszy na tym forum, pozdro dla recydywistów :)

po czym obrażasz ludzi:

krysteks - że tak powiem trzym ryj

i na koniec cynizm:

krysteks - wiecie jak to jest, gdyby wszystko szło zgodnie z regulaminem to by nudno było na tym świecie no i paru gości nie zostałoby milionerami :)

A teraz każdy sam będzie wiedział co o tym myśleć i czy nie robisz z ludzi idiotów bawiąc sie przy tym doskonale.

Zrobiłem dla Ciebie wyjątek bo normalnie moderatorzy nie odpowiadają na forum.

nie intersuje mnie opinia kogokolwiek w tej sprawie i na mój temat, cała ta afera to zawracanie gitary, pożywka dla tych co lubią strzelać z liścia moderatorom, bo ktoś naruszył regulamin i maruderów, którzy piszą że to szajs, że drogo itp. ot i cała opinia forumowiczów, wiem na czym stoję jeszcze jeden podony numer i wypad, więc nie potrzeba już nic więcej na ten temat pisać, skasuj wątek jeżeli możesz (oczywiście jak forumowicze przeczytają)

krysteks moim zdaniem niepotrzebnie się uprzedziłeś. Trochę już na tym forum jestem i zapewniam cię, że tu w przeciwieństwie do innych for, admini ingerują na prawdę w ostateczności. Jak ludzie- mają swoje odczucia, ale potrafią tez myśleć :-)
Wracając do meritum, nie tyle myślę istotny jest tu regulamin co sens istnienia Odkrywcy i tego forum. Jeśli zechcesz, zawsze znajdziesz tu krypto-reklamę, ale gdyby każdy zaczął się bezpośrednio reklamować...oj joj joj :-(((
Dlatego wyluzuj i się nie przejmuj bo z tym żółtym kolorkiem nawet ci do twarzy (lepeij jak z czerwonym) :-)
A jak chcesz zerwać z przeszłością, to załóż nowy nick :-)

pokemon - Login to nie skarpetki i nie ma zmieniania na inny w ucieczce przed kartkami.

Może od razu puścmy to na zywioł i óbta co chceta"?

To nie sejm i nie partia rządząca żeby można było sobie dostosować prawo do sytuacji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie