PPSZ Napisano 28 Czerwiec 2007 Autor Napisano 28 Czerwiec 2007 Smętka posiadam od jakiegoś tygodnia ale nie odpowiada mi zbytnio jaki wykrywacz mógłbym kupić do kwoty około 750 zł .Wykrywka powinna być w miarę uniwersalna myslałem nad rutusem ultra 2 ale ogłoszenia z jego sprzedażą praktycznie sie nie pojawiają.
beaviso Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 > Smętka posiadam od jakiegoś tygodnia ale nie odpowiada mi zbytnioProponuję zająć się czymś innym. Nie innym wykrywaczem, lecz... Innym hobby!M.
PPSZ Napisano 28 Czerwiec 2007 Autor Napisano 28 Czerwiec 2007 Beaviso widzę, że masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem nie pytałem sie o inne hobby leczo o inny sprzęt a to zasadnicza różnica i wogule poco sie udzielasz skoro nic nie wnośisz do wątku
beaviso Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 Bo Ty się ośmieszasz stwierdzeniem, że po jakimś" tygodniu użytkowania doszedłeś do wniosku, iż kolejny wykrywacz Ci nie pasuje. Ponawiam zatem propozycję - zacznij może zbierać znaczki? Klaser i lupę łatwiej oswoić i może po tygodniu, co przecież jest caaałą wiecznością, będziesz rozumiał zasady ich eksploatacji.
pol Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 Beaviso, ma całkowita racje, ze sprzetem, nawet najbardziej doswiadczeni poszukiwacze, po przejsciu na inny zapoznaja sie dobre kilka tygodni jesli nie miesiecy, ale nie po tygodniu!!!Reprymenda słuszna, jesli do takich stwierdzen dochodzisz, to zmien hobby, albo zapoznaj sie dokładnie ze sprzetem, przez dłuzszy czas i naucz sie wsłuchiwac w kazdy nawet najmniejszy jego odglos, albo zmien miejscówke gdzie fanty leza od wojny na samym wierzchupozdrawiam i zycze duzo wiecej cierpliwoscipozdro pol
armand Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 Na forach panują zawsze ci sami modlący, ze swymi ciągle takimi samymi kapliczkami, nie tolerującymi innych wyznań. A świat się zmienia, wykrywacze też...
PPSZ Napisano 28 Czerwiec 2007 Autor Napisano 28 Czerwiec 2007 Wiem o tym że wykrywacz poznaje sie przez dłuższy czas ale po tygodniu jestem w stanie stwierdzić czy cos mi odpowiada czy nie a w mojej okolicy przeważają miejsca z mniejszymi mantami a smętek jest głownie do militari więc przyznacie mi racje że nie jest to najlepszy sprzęt do poszukiwania drobnego koloru poza tym częste dostrajanie do gruntu i słaba dyskryminacja to stwierdziłem po tygodniu i niesądze że gdybym chodził 10 lat ze smętkiem to przemienił by się w wykrywacz do drobnicy .
pol Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 armand chyba pomyliles fora, to nie jest, wstap do zakonu, czy cos takiego :P, a tak na powaznie PPSZ, masz swoje zdanie i pewnie sluszne, ale ciekawi, mnie jaka by była Twoja opinia, gdybys wszedł sobie na pole i zniego wycignał np. 2 talary , albo dukaty, albo inne jeszcze monetki wielkosci np. 2,3, czy 5 marek srebrnych.A wiem, bo sam takie wyciagalem z miejsc, gdzie pozniej po mnie poprawiali WH XLT i nawet jednej sztuki takiej nie wycigneli.Wszystko zalezy od miejscówki i w 90% szczescia, a sprzet to tylko 10-15%.A ze Smetek moze i nie jest typowo na monety, to sie zgodze, sreberko i odznaki tez nim wyciagałem , az miło.A jezeli chcesz cos bardziej uniwerslanego, zwłaszcza zach. to jest tu kilku sprzedawców, zwłaszcza jednego nazwe tu widze nawet w nicku :P:P:P Ale jego sprzetu to i z dopłata bym nie wziałpozdrawiam pol
PPSZ Napisano 28 Czerwiec 2007 Autor Napisano 28 Czerwiec 2007 jaki wykrywacz byście mi polecili do 750 zł
Igor Grożny Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 Patryk ten sprzęt jest dobry na militarke i z kolorową drobnicą sobie radzi. Wejdz sobie na Nasze odkrycia" na wątek Nysa,Nysa2 tam kumpel wszystko szarpie smętkiem( oprócz tych butelek co masowo fotografuje). A czy Kłodzko nieobfituje w militarke?- Mocno bym się zastanowił nad tym. Wniosek teraz po podsumowaniu tego co Ci napisałem jest prosty: Wykrywka, saperka w łapke, na plecach plecak i do lasu szukać szczęścia.Życze Ci więcej wytrwałości. Pozdrawiam Bogusław
jakofako Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 Witam PPSZ!Smętek to bez wątpienia dobry sprzęt szczególnie na militarkę.Wiem,że osoby z nim dobrze spasowane wyciągają też drobniejsze fanty,a w tym kolorki,ale rozumiem chyba co masz na myśli.Mi osobiście też nie przypadł do gustu.Jak go wziąłem do ręki,to w sumie już wiedziałem,że nie pasuje mi akurat i tyle(co nie oznacza,że innym nie może pasować).Moim zdaniem powinieneś szukać w kierunku,który wymieniłeś,ale jak sam stwierdziłeś raczej nikt nie pozbywa się tego sprzętu.Może dadaj trochę pesos i kup wyższy model?!Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.