Skocz do zawartości

jak eksponujecie swoje KOLEKCJE ???

bolas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
bolas-pułki a półki to co innego-wiem że łapiesz wrzesień, także mysle że tych naszych Pułków nie było zbyt wiele...pozdro
  • Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

zapalniki tak sobie leżą ale już robie porządna gablotkę oszkoloną wiszącą całkiem tanio w granicach 70 - 100 złotych z szybami

Napisano
BJAR_1 wielkie sorki naprawdę wielkie nie zauważyłem strzałeczki ale już sie poprawiam jest to buteleczka znaleziona na terenie przyfortecznego szpitala, jakieś buce to rozkopały i wszystkie butelki porozbijały siedziałem ze dwie godziny i szukałem części tej rozbitej buteleczki i wyszła mi ładna skłądanka z napisem BROWAR PAROWY KRASICZYN - WŁASNOŚĆ NIESPRZEDALNA" zaraz zrobie fitkę tej butelki i wysyłam na forum
Napisano
dzeisięć km od przemyśla (w którym mieszkam) jest krasiczyn tam był jeszcze do końca lat 60-tych browar. i z niego pochodzi owa butelka. jest ich kilka wzorów ja ma tą i jeszcze jedną cacłą ale nie z wykopków. mam jeszcze kilka butelek (niestety porozbijanych) z browaru w Okocimiu z napisem J. Getz Okocim tych się spotyka stosunkowo sporo.

pzdr miggi1
Napisano

To jest mała część mojej kolekcji bagnetów i narazie tylko tyle mogę ich wyeksponować, bo reszta powierzchni ścian jest w dyspozycji mojej żony (wszędzie są kwiaty).
Z tego co mi wiadomo to takie eksponaty powinny wisieć na ścianie wewnętrznej (a nie zewnetrznej - różnica temperatur), podkładem powinno być najlepiej drzewo iglaste (liściaste ma garbniki które mogą przyspieszać korozje metalu, podobnie może się dziać w przypadku umieszczania eksponatów na gołej ścianie).

Napisano
No zgadza się Miggi. Butelek z Okocimia jest sporo ,wiadomo ,duży browar to i dużo butelek. Ale powiem ci ,że jest pełno różnych odmian butelek okocimskich ,ja mam chyba już z 15. Różnią się wielkością napisów i hutami szkła na denku. Oprócz tego mam butelki przedwojenne z Częstochowy-2 szt. (Browar K.Szwede) ,Skierniewic-2 szt.(W.Strakacz) ,Tarnowa-2 szt. (Roman X.Sanguszko) ,
Lwowa-2 szt.(LTAB) ,Warszawy-11 szt. (Haberbusch & Schiele) ,Łodzi (K.Anstadt) ,Ostrowa (R.Hirsch).

pozdrawiam

bjar_1
  • 1 year later...
Napisano
Hmm...a ja eksponuję swoją kolekcję bagnetów przed blokiem..Parę dni temu zamieniłem całość(został mi liściak na pamiątkę)na VW GOLFA III CL z 1994 roku.Autko ma mały przebieg i jeżdziła nim w Reichu lesbijka;-).Ciekawy sposób przedstawił kolega eksponujący bagnety na drewnianej ramie! Ja moje wieszałem na drewnianych tablicach.Teraz zabieram sie za klejenie modeli samolotów.Pozdrawiam
Napisano

witamy!z tym eksponowaniem zbiorów jest ciężko, szczególnie w bloku, dlatego pantera stoi zaparkowana przed blokiem na parkingu. Zaznaczam, że mam wykupioną miejscówkę ;)
a tak na poważnie to nasze zbiory są wkomponowane w wystrój całego pokoju, i tak tu półeczka z fancikami...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie