vis Napisano 30 Listopad 2003 Napisano 30 Listopad 2003 bolas-pułki a półki to co innego-wiem że łapiesz wrzesień, także mysle że tych naszych Pułków nie było zbyt wiele...pozdro
miggi1 Napisano 30 Listopad 2003 Napisano 30 Listopad 2003 zapalniki tak sobie leżą ale już robie porządna gablotkę oszkoloną wiszącą całkiem tanio w granicach 70 - 100 złotych z szybami
miggi1 Napisano 30 Listopad 2003 Napisano 30 Listopad 2003 i amunicja też pójdzie do robiącej się gablotypozdrawiam miggi1
bartekl23 Napisano 1 Grudzień 2003 Napisano 1 Grudzień 2003 Fajne... :-) Chcesz się pozbyć polskiej 31-ki? Jeżeli tak pisz na maila
bjar_1 Napisano 1 Grudzień 2003 Napisano 1 Grudzień 2003 MIGGI! A tak z ciekawości ,co to za butelczyna ,co jest na tej twojej fotce? Napisz jak możesz.pzdrbjar_1
miggi1 Napisano 1 Grudzień 2003 Napisano 1 Grudzień 2003 a o którą butelczynę ci chodzi tą z brązowego szkłą z krachlą czy tą przezroczysta prostokątną ???
miggi1 Napisano 1 Grudzień 2003 Napisano 1 Grudzień 2003 BJAR_1 wielkie sorki naprawdę wielkie nie zauważyłem strzałeczki ale już sie poprawiam jest to buteleczka znaleziona na terenie przyfortecznego szpitala, jakieś buce to rozkopały i wszystkie butelki porozbijały siedziałem ze dwie godziny i szukałem części tej rozbitej buteleczki i wyszła mi ładna skłądanka z napisem BROWAR PAROWY KRASICZYN - WŁASNOŚĆ NIESPRZEDALNA" zaraz zrobie fitkę tej butelki i wysyłam na forum
miggi1 Napisano 1 Grudzień 2003 Napisano 1 Grudzień 2003 obiecana butelka i jeszcze raz sorry za roztrargnieniemiggi1
bjar_1 Napisano 2 Grudzień 2003 Napisano 2 Grudzień 2003 No ,no. To chyba z twoich terenów nie? Ale butelka zajebista. pozdrawiambjar_1
miggi1 Napisano 2 Grudzień 2003 Napisano 2 Grudzień 2003 dzeisięć km od przemyśla (w którym mieszkam) jest krasiczyn tam był jeszcze do końca lat 60-tych browar. i z niego pochodzi owa butelka. jest ich kilka wzorów ja ma tą i jeszcze jedną cacłą ale nie z wykopków. mam jeszcze kilka butelek (niestety porozbijanych) z browaru w Okocimiu z napisem J. Getz Okocim tych się spotyka stosunkowo sporo.pzdr miggi1
k.roszkowski Napisano 2 Grudzień 2003 Napisano 2 Grudzień 2003 To jest mała część mojej kolekcji bagnetów i narazie tylko tyle mogę ich wyeksponować, bo reszta powierzchni ścian jest w dyspozycji mojej żony (wszędzie są kwiaty).Z tego co mi wiadomo to takie eksponaty powinny wisieć na ścianie wewnętrznej (a nie zewnetrznej - różnica temperatur), podkładem powinno być najlepiej drzewo iglaste (liściaste ma garbniki które mogą przyspieszać korozje metalu, podobnie może się dziać w przypadku umieszczania eksponatów na gołej ścianie).
bjar_1 Napisano 2 Grudzień 2003 Napisano 2 Grudzień 2003 No zgadza się Miggi. Butelek z Okocimia jest sporo ,wiadomo ,duży browar to i dużo butelek. Ale powiem ci ,że jest pełno różnych odmian butelek okocimskich ,ja mam chyba już z 15. Różnią się wielkością napisów i hutami szkła na denku. Oprócz tego mam butelki przedwojenne z Częstochowy-2 szt. (Browar K.Szwede) ,Skierniewic-2 szt.(W.Strakacz) ,Tarnowa-2 szt. (Roman X.Sanguszko) ,Lwowa-2 szt.(LTAB) ,Warszawy-11 szt. (Haberbusch & Schiele) ,Łodzi (K.Anstadt) ,Ostrowa (R.Hirsch).pozdrawiambjar_1
von Nogaj Napisano 8 Marzec 2005 Napisano 8 Marzec 2005 Hmm...a ja eksponuję swoją kolekcję bagnetów przed blokiem..Parę dni temu zamieniłem całość(został mi liściak na pamiątkę)na VW GOLFA III CL z 1994 roku.Autko ma mały przebieg i jeżdziła nim w Reichu lesbijka;-).Ciekawy sposób przedstawił kolega eksponujący bagnety na drewnianej ramie! Ja moje wieszałem na drewnianych tablicach.Teraz zabieram sie za klejenie modeli samolotów.Pozdrawiam
wons Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 witamy!z tym eksponowaniem zbiorów jest ciężko, szczególnie w bloku, dlatego pantera stoi zaparkowana przed blokiem na parkingu. Zaznaczam, że mam wykupioną miejscówkę ;)a tak na poważnie to nasze zbiory są wkomponowane w wystrój całego pokoju, i tak tu półeczka z fancikami...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.