szaman3 Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 Cze.Głównie interesują mnie rzeczy wykopane. Nie takie jak ten worek bez dna. Parę razy spotkałem się z tego typu znaleziskami ,ale szpadla musiałem użyć po to by je zakopać a nie znaleźć (ślady po poszukiwaczu). Mam na myśli obszar Downar. Trafił ktoś z Was na jakąś solidną konstrukcję na tym właśnie terenie? Przypuszczam iż jest to rama jakiegoś pojazdu. Wrzućcie jakieś fotki Waszych ciekawszych trafień - od niewypałów. Pozdrawiam i dorzucam kolejna zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 Znalezisko z Downar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 I znowu Downary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 Okolice Osowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 Dorzucę jeszcze parę fotek. Dla osób zainteresowanych, poszukujących informacji podaję mój numer tel. 0-606924018. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 9 Sierpień 2004 Share Napisano 9 Sierpień 2004 I to jest Białystok.Tolka spirt i cigarety, a kak mnie kto paznaju ja ubieżaju.Spasiba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominss Napisano 12 Sierpień 2004 Share Napisano 12 Sierpień 2004 WitamWitam ziomali:) Też przyszło mi mieszkać w Białymstoku:) Widzę, że nie tylko ja kopię ciekawe fanty w naszych okolicach;) A może jakieś miejsce na monetki ktoś zna?? Chętnie się dołącze.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominic Napisano 24 Sierpień 2004 Share Napisano 24 Sierpień 2004 witam bialostockie .jutro wpadniemy w gosci pokopac w tykocinie pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 29 Sierpień 2004 Share Napisano 29 Sierpień 2004 he he ja nie ubieżaju jeśli o mnie chodziło.moje ostatnie znaleziska: 1 grosz 1767, 5groszy 1816?, piękny bo bardzo gruby guzik z cięciami od szabli, ołowiane grube zamyczki do butelek, garść łusek od mosina i 3 kawałki miedzianej blachy - sprawdzałem wykrywke w skarbonośnym wiejskim ogródku, a na poważniejsze wykopki dopiero będę wyruszał. a moja wykrywka spisuje się nadzwyczajnie.I love Minelab :) I nie kopię niewybuchów. yasiooxx@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 2 Październik 2004 Share Napisano 2 Październik 2004 he he następne fajne wykopki trafiłem dziki lasdużo wszelkiej amunicji,zamek karabinowy,wyciory pistoletowe,różne fragmenty broni i tony odłamków,guzik z orzełkiem ale bez ucha a rozerwaną menażkę znajdowałem wzdłuż drogi tak tam musiało być ostro.yasiooxx@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 14 Październik 2004 Autor Share Napisano 14 Październik 2004 Witam! Długo tu nie zaglądałem, aż do dziś kiedy kuruję się z grypu i nudzę się w domu. Fajne fanty trafiacie, dzielnie czyścicie moje lasy (hehe). Ładny jest ten trzon zamka od mausa, nawet ma omegę. Ja już nie kopałem od wakacji, nie mam na to czasu. Jednak dzielnie nabywam fanty drogą kupna lub wymiany. Mam do Was taką prośbę, pytanie, jeśli ktoś posiada jakieś pamiątki po wczesnym LWP to chętnie bym odkupił, zamienił się. Interesuje mnie wszystko (1943~1955-59) (mundurówka, wyposażenie, broń, orły wz.43- kurice, orły zaraz powojenne, guziki z wizerunkiem kuricy oraz guziki powojenne włączne z wz.52). Do yasioo: Cześć stary! Czekam na fotki tego Twojego zamka!!! Nie masz tam czegoś z LWP wczesnego? Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simon07 Napisano 20 Październik 2004 Share Napisano 20 Październik 2004 Tu Suwałki się kłaniają- ktoś ma ochotę na wykopki - zapraszam i przyjmę weekendowe zaproszenie. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 22 Październik 2004 Share Napisano 22 Październik 2004 cześć!!Łukasz ja mam z LWP dużo rzeczy się odezwij guzików się walają kilogramy i te moje kolby karabinowe też zwiazane z LWP:) a jutro chyba ruszam z wykrywką w teren.yasiooxx@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 26 Październik 2004 Autor Share Napisano 26 Październik 2004 Witam! No! Jasiek to ja do Ciebie walę drzwiami i oknami! Może zadzwonię przed weekendem i jakoś się umówimy. A nie masz czegoś z mundurówki? Może jakieś orzełki? Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 14 Listopad 2004 Share Napisano 14 Listopad 2004 cześć!!tamte wykopki nie doszły do skutku ,mam miejscówki że bieleją oczy:) a będę kopał chyba wiosną...dopiero bo teraz urwanie głowy, kolekcja bardzo się wzbogaciła ostatnio ale o bardzo ciekawe zegary secesyjne do których jeszcze nikt nie wsadził łapek.dopiero na weekendzie założyłem internet, dotychczas korzystałem u znajomych teraz jestem w miarę codziennie dostępny.a orzełek LWP jeden jest ale ktoś go już chce.a mundur zgnił w szopie tylko guziki wyrwałem. yasiooxx@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 29 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2004 Witam! Trochę późno, ale- Jasiek, jaki orzełek?! Byłem ostanio parę razu u Ciebie i nic nie mówiłeś... Z jakiej matrycy? :) Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 1 Marzec 2005 Share Napisano 1 Marzec 2005 Przepraszam, ja tylko kurz wycieram. Na tym forum nic więcej nie da się zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 10 Marzec 2005 Autor Share Napisano 10 Marzec 2005 Witam! Nie no, Szaman, daj spokój- czasem się jakiś ciekawy wątek trafi. ;-) A tak nawiasem mówiąc, Białostoczanie i ci z okolic chciałbym poniformować, że poszukuję wszelkiej polskiej mundurówki i wyposażenia (IIRP i wczesny okres LWP) (detektor@tlen.pl; lukasz@poszukiwania.pl; GG 2640898) . Może jest ktoś o podobnych zainteresowaniach? Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woluś Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Dołącze do WAS szlachetni poszukiwacze. Yasiuu jęśli możesz to zdradż jakiego masz minelabla. Chodzi mi o opinię. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 22 Marzec 2005 Share Napisano 22 Marzec 2005 witam!!oj szykują się ciekawe wykopki. Wiosna nadeszła, za tydzień ruszamy. Mam nadzieję że zima z nosem w książkach przyniesie oczekiwane skutki o których nie omieszkam poinformować. W tej chwili cały wolny czas poświęcam historii powstania styczniowego. W sprawie wykrywki podaję kontakt na priva. Yasioo yasiooxx@wp.pl GG: 6924434 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HERWOLF Napisano 27 Marzec 2005 Share Napisano 27 Marzec 2005 WITAMJAK KTOS Z MLODYCH (I NIE TYLKO HEHEH) SIE NUDZI I NIE MA Z KIM JEZDZIC TO PISZCIE GG 8672531 HERWOLF A CO DO TRAFIEN TO JAK TO OKOLICE BIALEGO :WWW.TEMPLARIUSZ.PRV.PL SAMI WIECIE HEHE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HERWOLF Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 woluś odezwij sie do mnie wypadało by odnowić starą znajomość! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekN3 Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 znalezisko z okolic Białegostoku, wszystkie te fanty leżały na obszarze ok 10 m2 , pas 5x2, na glebokosci okolo 15 sm , interesuje mnie kontekst historyczny tego wszystkiego, skąd pomieszanie guzików z orłem w koronie z guzikami o orzełkiem bez korony? trafilem na smietnik jakiegos krawca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 8 Maj 2005 Autor Share Napisano 8 Maj 2005 Witam! Ech, widzę, że mi LWP rozkradasz, hehe. Fanty, które znalazłeś to resztki po LWP lat 40-50tych. W tym okresie donaszano guziki wz.28 jak również bito nowe z przedwojennych matryc. Orzełek super!!! :) Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.