ostwid Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 Więć zle cię zrozumiałem:( Przepraszam Argonaut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reenaktors Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 Te spodnie są w feldgrau, naprawde kolor przekłamuje, bodaj ktos z tego forum je juz sprzedawał na allegro i prostował iz są to spodnie zielone mimo ze na fotce przpominały szare. Pozatym steingrau jest bardzo mocno szare i było by to widac OD RAZU ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 a na tych z lostbattalions widac ze sa mocno szare?sa jasniejsze od szwedow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 dla porownania te z HKpoczekajmy az Koles przysle fotke porownujacą spodnie z bluza M36 na jednej fotce wtedy bedzie jasnosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 klient odpowiedział ze są szare ale poprosiłem go by podał porównującą fote spodni i bluzy m36 razem wtedy wszystko będzie jasne :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 czy ktoś z Was próbował farbowac spodnie M37 feldgrau na kolor steingrau?Jezeli tak to prosze powiedzcie z jakim skutkiem bo sie do tego przymierzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Obawiam sie, że o ile w drugą stronę Steingrau -> Feldgrau taka operacja była by możliwa do wykonania, to przefarbowanie Feldgrau na szaro raczej może skończyć się fiskiem - wyjdzie to bardzo ciemne. Ale to moje gdybanie. Życzę powodzenia.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 pytanie jakiego koloru są te spodnie, bo mi trochę przekłamuje monitor?mimo wszystko uważam,że kolor spodni jest zdecydowanie różny niż bluzy...a co koledzy o tym sądzą?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 Sorki, ale według mojego monitora to m-40... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 na tym zdjęciu to i bluza tak wygląda jak m40, myślę, że to problem tła i przez to ogłupiałej cyfrówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 Myślę, że kolor spodni jest minimalnie różny od koloru bluzy.Bluza to M36. Spodnie to M40. Oba są w kolorze feldgrau. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 monitory LCD daja ogolnie lepszy obraz niz te 'z dupą' a że od niedawna LCD posiadam to moge wam powiedziec ze na moje oko spodnie są napewno w takim samym lub baaaaardzo podobnym odcieniu tzn napewno nie są szare, są w feldgrau ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 Jak sie przyjżałem, odcien nie jest w 100% identyczny ale jest baaardzo podobny, steingrau to to nie jest ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 hmm??dobrze a jakiego koloru są spodnie na tym zdjęciu Panowie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 Jeżeli chodzi o pierwsze spodnie są to spodnie w innym odcieniu feldgrud może takim jaki ma być w M40, ale jadnak widać różnicę między bluzą i spodniami. Na drugim zdjęciu nie widzę żadnej różnicy( taki sam materiał), może jeżeli zdjęcie było by zrobione w taki sam sposób jak pierwsze to można było by łatwiej porównać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 2 absolutnie identyczne, pierwsze podobne bardzo ale nie identyczne, dla mnie wszystko to to feldgrau. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 Tu masz chłopie Steingrau w naturalnym wyglądzie:http://img228.imageshack.us/img228/6197/trousers9dw7lx8.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 Dzięki Stadler :)) - ale mi nie chodzi jaki kolor mają spodnie M36 czy jak inni wolą M37 bo to to wiem,;)) (steingrau, kamiennoszare)- swoją drogą bardzo ładne spodziany Stadlerze szkoda, że taki mały ich wycinek, może zdradź źródło ich pochodzenia bo o to chodzi w tym wątku gdzie kupić dobrą replikę spodni m36/37??"- druga fotka pochodzi z tak chwalonej strony At the front" i są to spodnie m36 :)) he he Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 zastanawiam się czy zagraniczni sprzedawcy walą w bambuko bo sami nie mając zielonego pojęcia jak powinny wyglądać takie spodnie czy mają to w nosie,pewien facet napisał mi, że cyt...było wiele wariacji koloru spodni m36/37 w okresie wojny w zależności od użytego materiału i źródła jego pochodzenia..." i zarzeka się, że oferowane przez niego spodnie są szare .... i trudno się z tym nie zgodzić.... alezauważyłem także, że anglojęzyczni sprzedawcy mają problemy z odróżnieniem na co dzień koloru steingrau od feldgrau i stąd te nasze problemy...:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 Te spodnie od stadlera to org steingrau z forum WAF.ATF, chinole i inni NIKCZEMNIE i KŁAMLIWIE twierdzą że maja spodnie M37 lecz wcale ich NIE MAJA i nigdy NIE MIELI! maja zwykle spodnie M40 czyli ten sam krój langhose lecz w kolorze feldgrau ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 krój nie ten sam m40 są bez tylnych wstawek na szelki, spodnie sa szare ale nie tak ciemne jak na fotce Stadlerakurde nikt z ruchu szanującego się reko WH nie posiada dobrej repliki spodni z września 39, ale jaja ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 Jesteś tak w 100% pewny że KRÓJ nie ten sam? bo KRÓJ a detale to jednak troche inna sprawa ; )O detale też bym sie spierał, ale chciałem to rozróżnic ; ) Szarość to pojęcie względne, ale spodnie Steingrau na 39 powinny byc kamienno szare a nie 'ledwo bardziej szare niz feldgrau' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 Hmm, a co powiecie o tym:http://img149.imageshack.us/img149/125/img00146ra6.jpgUściślę, że chodzi mi o spodnie, a nie stołek, czy kwiatek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 to w takim razie drogi ober_schutze spodnie ze zdjęcia kolegi Stadlera są identyczne kolorem jak obecnie dostępne Sturm-owskie M-43, chyba zwariować można!!!:(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 endencyjne" zdjęcie Towarzyszu, spodnie wydają się być lekko fioletowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.