Skocz do zawartości

Spodnie M 37

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Te spodnie są w feldgrau, naprawde kolor przekłamuje, bodaj ktos z tego forum je juz sprzedawał na allegro i prostował iz są to spodnie zielone mimo ze na fotce przpominały szare. Pozatym steingrau jest bardzo mocno szare i było by to widac OD RAZU ; )

Obawiam sie, że o ile w drugą stronę Steingrau -> Feldgrau taka operacja była by możliwa do wykonania, to przefarbowanie Feldgrau na szaro raczej może skończyć się fiskiem - wyjdzie to bardzo ciemne. Ale to moje gdybanie. Życzę powodzenia.

Pozdrawiam
Hindus

Jeżeli chodzi o pierwsze spodnie są to spodnie w innym odcieniu feldgrud może takim jaki ma być w M40, ale jadnak widać różnicę między bluzą i spodniami.
Na drugim zdjęciu nie widzę żadnej różnicy( taki sam materiał), może jeżeli zdjęcie było by zrobione w taki sam sposób jak pierwsze to można było by łatwiej porównać.

Dzięki Stadler :))

- ale mi nie chodzi jaki kolor mają spodnie M36 czy jak inni wolą M37 bo to to wiem,;)) (steingrau, kamiennoszare)

- swoją drogą bardzo ładne spodziany Stadlerze szkoda, że taki mały ich wycinek, może zdradź źródło ich pochodzenia bo o to chodzi w tym wątku gdzie kupić dobrą replikę spodni m36/37??"

- druga fotka pochodzi z tak chwalonej strony At the front" i są to spodnie m36 :)) he he

zastanawiam się czy zagraniczni sprzedawcy walą w bambuko bo sami nie mając zielonego pojęcia jak powinny wyglądać takie spodnie czy mają to w nosie,

pewien facet napisał mi, że cyt...było wiele wariacji koloru spodni m36/37 w okresie wojny w zależności od użytego materiału i źródła jego pochodzenia..." i zarzeka się, że oferowane przez niego spodnie są szare

.... i trudno się z tym nie zgodzić.... ale

zauważyłem także, że anglojęzyczni sprzedawcy mają problemy z odróżnieniem na co dzień koloru steingrau od feldgrau i stąd te nasze problemy...:))

krój nie ten sam m40 są bez tylnych wstawek na szelki, spodnie sa szare ale nie tak ciemne jak na fotce Stadlera

kurde nikt z ruchu szanującego się reko WH nie posiada dobrej repliki spodni z września 39, ale jaja ;))

Jesteś tak w 100% pewny że KRÓJ nie ten sam? bo KRÓJ a detale to jednak troche inna sprawa ; )O detale też bym sie spierał, ale chciałem to rozróżnic ; ) Szarość to pojęcie względne, ale spodnie Steingrau na 39 powinny byc kamienno szare a nie 'ledwo bardziej szare niz feldgrau'

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie