Skocz do zawartości

Gdzie w W-wie kupić włókninę?

pomsee

Rekomendowane odpowiedzi

Numeracja jest na tej samej zasadzie jak w papierach ściernych, tyle że tu mało istotna. Znaczy do takiego zastosowania praktycznie bez znaczenia. Szukaj tam gdzie są materjały ścierne. Włóknina jest do doczyszczania np. po elektrolizie lub ścierania cękiej warstwy rdzy. Kolory włókniny oznaczają gradacje, osbiście stosuje brązową i zieloną bo akurat taka ostatnio była w pobliskim sklepie.
Wojtek

• 2 weeks later...
Jest to fajna metoda bo właśnie włóknina jest dość delikatna/elastyczna i wybiera syf z zagłębień (wżerów, puncy)jednocześnie niezacierając praktycznie wcale ich krawędzi. Niestety metoda jest pracochłonna i wymaga sporo cierpliwości. Zwykle czyszcze i oglądam jakiś film, 2-3 fimy potrzebuje na bagnet. Na głownie szabi w zależności od stanu pewnie x3 co daje ponad 12 godzin pracy. Wełna stalowa idzie zdecydowanie szybciej ale zaciera punce i nie wybiera z zagłębień, dodatkowo rysuje.
Wojtek

Niestety, nie mam fotek. Nie mam obecnie aparatu ani nic do takiego czyszczenia, w przewidywalnym okresie czasu raczej z fotek u mnie nic nie będzie. Czyścisz do gołej stali. Dokąd ci cierpliwości starczy lub dokąd efekt cię niezadowoli ;)
Wojtek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie