Skocz do zawartości
  • 0

Panzerkampfabzeiche???

kapral82

Pytanie

Napisano

Panowie mam oytanie.Czy spotkaliscie sie ze szturmem pancernym wykonanym z miedzianej blaszki w formie wytłoczki.Za wszelkie informacje z góry dziekuje i pozdrawiam.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
to wiemy drogi Muszko, Kapralowi bardziej chodzi o nietypowość wykonania. To trochę moja wina, bo zachwiałem go w przekonaniu oryginalnośći teraz myślę że błądziłem. spróbuję to naprawić...
Napisano

Podejrzany był świetny stan zachowania, ale w swej kolekcji znalazłem egzemplarz podobnie zachowany. Wykopałem go wraz z kilkudziesięcioma innymi odznaczeniami i blachami, więc oryginalność raczej nie podlega dyskusji...

Napisano
Hehe :)

Sam wyjąłeś więc masz pewność

Ale wrzuć na forum WAF - to wszystko ci udowodnią :)

Fakt ładny stan zachowania
Napisano
a gdzie się znajduje takie fanciki drogi R51? Stan tych odznak jest tak dobry jak by był wydłubany prosto szafy albo strychu a nie z ziemi. Pozdrawiam :)

( jestem dziewczyną )
Napisano
Z matki ziemi wydobywa się fantastyczne rzeczy, niektóre świetnie zachowane, inne w stanie agonalnym. Rzuć droga Muszko kilka zdjęć wstecz na sparchaciałe krzyże żelazne i odznaki za rany, które stanowiły także część owego skarbu.
A tak nie klucząc to skarb wykopany został na Mierzei... jakieś 10 lat temu...
Pozdrawiam
Napisano
Dzieki R51 i prosze mnie wiecej niestraszyc.Pozdrawiam i wrzuc może troche nowych fotek bo fajne fanty ci wychodziły i mam nadzieje że dalej tak jest.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie