vaderian Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 Chodziłem z Ace i po polach i po lasach. Najgłębiej udało mi się wyciagać monetę z pola z około 30cm. Na all metalu w lesie, zardzewiały gwóźdź wyszedł z około 40-50cm.Jednak tak głebokie kopanie dla Ace150 jest incydentalne. Pewnie zależy to od bardzo wielu czynników. Generalnie, monety kopie z 15-20cm max. Militarka mnie nie interesuje.Pozdrawiam.
sławek1989 Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 Jaki jest zasieg maksymalny dla dużych przedmiotów np. chełm, bagnet, garnek?
pokemon Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 Na takie przedmioty w takim terenie jak np. Mierzeja Wiślana nie polecam. Ace generalnie dobry na drobnicę
sławek1989 Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 Luzik. Tylko mnie interesuje max zasieg w centymetrach.
ColdDemons Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 Mówimy tu o ACE 150!!!! A generalnie to nie znam ludzi którzy chodziliby szukać militarki z tym wykrywaczem!!! Choć nie mówię że to niemożliwe!!! I proszę nie mów o tych centymetrach (a chodzi ci pewnie o osiągi mierzone w powietrzu),bo tak naprawdę to jest nic nie warte!!!
krystian-szabla Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 ja mam ace 150 i jestem zadowolony . i nie rozumien czemu nie mozna z nim latac na militarke . ja juz nim wyciagnelem ladny bagnecik i kilka niesmiertelnikow ...lusek to nie licze no chyba ze na wiaderka , do tego kupe monetek ... ostatnio kule pruska z glebokosci 40 cm . polecam wykrywke ze wzgledu na celnosc cewki :) nie tzeba ryc wielgachnych dzior zeby znalezc cos drobnego . a co do glebokosci to w lesie na trafilem feningi na 35 cm , a na gliniastym podlozu to okolo 12 cm choc ostatni0o w glinie z 30 cm wyciagnelem kulke od muszkietu .
ColdDemons Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 No właśnie!!! Kanarek potrafi mile zaskoczyć!!!Pozdrawiam!!!
kitolif Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 Też mam ACE 150. I też nim wyciąnąłem bagnecik. Łusek narazie tylko jedno wiadro. Kulki ołowiane łapał z ok 20-45 cm. pozdro
suchy ss Napisano 11 Lipiec 2007 Napisano 11 Lipiec 2007 A ja sobie zakupilem Ace 250:) mam nadzieje ze dobrze bedzie sie na polach zachowywal:)
suchy ss Napisano 11 Lipiec 2007 Napisano 11 Lipiec 2007 aha, mam pytanie, czy Ace szaleje jak w poblizu (ok 2km) znajduje sie wieza telewizyjna(wysokosc ok 310m)???
ColdDemons Napisano 11 Lipiec 2007 Napisano 11 Lipiec 2007 Suchy z ace na pewno będziesz zadowolony. A co do tej wieży to nie wiem bo nie mam takowej w pobliżu.
gerard_w Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 A ja moge dodać że ACE potrafi szaleć (tj szaleje) jeżeli będziesz chodził pod liniami średniego napięcia.... Kiedyś idąc polem dostałem taki dziki" sygnał i nie wiedziełem co się dzieje. dopiero po 5 minutach jak już się porządnie wku..nerwowałem, spojrzałem w niebo z prośbą o pomoc i pomogło :) podobnie jest jak komórka dzwoni :) ale to nie zawęża pola poszukiwań w przeciwieństwie do nieszczęsnych linii :) A jak będziesz już wiedział jak to jest pod tym nadajnikiem to daj znać.Pozdroofka
suchy ss Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 Oj dam znac dam, bo moj smetek szaleje nawet w odleglosci 3km od tej wiezy;/
ColdDemons Napisano 13 Lipiec 2007 Napisano 13 Lipiec 2007 Suchy SS to może bawiłeś się nim za krótko!!!Nie wpadłeś na to???Jeden dwa wypady w teren i wszystko będzie dla Ciebie jasne!!! Chyba nie ma prostszego w obsłudze wykrywacza niż ACE!!! A instrukcji nie dostałeś wraz z wykrywaczem??? Poza tym znajdziesz ją w sieci!!!pozdrawiam
suchy ss Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Witam. Dzis testowalem troche sprzet na ogrodku u kumpla, sprzet super, naprawde bardzo latwy w obsludze a nie jak wczensije myslalem(proby w domQ w bloku) fajna dyskryminacja(dla mnie rewelacja zwazywszy ze wczesniej mialem i mam smetka), tylko dzis z kumplem chcielismy sprawdzic czy znajdziemy nim zgubiona kiedys obroczke i ustawilismy zeby wykrywal tylko zloto a czasem dawal sygnal na co innego(tez kolorek np. 1 grosz dzisiejszy) ale sygnal nie byl staly tylko czasem sie pojawial na tej mnecie np wiec sadze ze to normalne i ze jak sie szuka gold to trzeba kopac tylko staly jednolity sygnal na wyswietlaczu i w glosniku:)
suchy ss Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 hehe ale on nie ma funkcji gold:P, ja na recznym ustawilem zeby szukac tylko gold zeby sprawdzic co i jak bo na jewerely piszczy praktycznie wszedzie jak to na ogrodku gdzie byl dom budowany:)
ColdDemons Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Na jelewery nie może piszczeć wszędzie!!! No chyba że ogródek masz usiany kolorkami lub dużym żelaznym złomem. Ale stal łatwo rozpoznać, wystarczy troszeczkę praktyki z wykrywaczem.
suchy ss Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 wiem wiem:) zle t ujolem ze wszedzie piszczy:) co pare krokow, ale ma tam roznego typu kolorowe odpady wchloniete przez ziemie, wiesz dziecko sie czyms bawi, rzuci gdzies i juz kolejny sygnal:P i jak tu testy zrobic:) ale juz jest ok:)
suchy ss Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 mialem napisac czy wierza daje zaklucenia wiec pisze ze nie daje(naszczescie!):D:D:D
Darek419 Napisano 20 Lipiec 2007 Napisano 20 Lipiec 2007 Witam.Jak zrobić prostą ochronę cewki ace.pozdrohttp://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=10343&mm=2&xb=2&vd=1
ColdDemons Napisano 20 Lipiec 2007 Napisano 20 Lipiec 2007 Hehehe!!! Dobry patent!!! A ja głupi dałem za osłonę 45zł!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.