Skocz do zawartości

ace150

katatonya

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
trochę nie ten dział.Ja mam smętka i kopałem ostatnio z gościem co ma właśnie ace150.Znajdował rzeczy naprawdę drobne i małe takie jakich mój hs3 nie znajdował nawet na wierzchu.tylko tyle mogę powiedzieć.w dziale sprzęt poszukiwaczy znajdziesz dużo info na temat ace 150.cewke ma małą i jest trochę wygodniejszy do szukania w lesie niż hs3.
Napisano
:) rozumiem sam kiedyś znalazlem boratynke przy okazji testowania sprzętu w pare metrów od sklepu spożywczego w centrum miasta...ale chodzi mi o to czy jego zasieg i czulosc pozwoli na to zeby monete znalesc w lesie
Napisano
wszędzie gdzie był człowiek mógł coś zgubić.słyszałem kiedyś o człowieku który szuka po lasach, gdzie żadnych walk nie było.podobno wyciąga monetki, fajne nożyki myśliwskie.
Napisano
ja tez chodzę w miejscach gdzie walk nie było, a i jest monetka,i trochę wojskowych osobistych rzeczy też sie trafia i to z różnych okresów..
Napisano
no ja mam :). To po prostu zależy jak głęboko monety zalegają czyli pośrednio jak długo leżą w danym miejscu. Trudno coś powiedzieć ogólnie, bo efekty będą zależeć od konkretnego miejsca i warunków (rodzaj gleby i wilgotność, grubość ściółki). Szukać w lesie można i znaleźć można. Ja bym wolał, żeby ten sprzęt miał większy zasięg, ale w tej cenie to chyba żaden lepszego i tak nie ma.
Napisano
Zasięg zależy od wielkości zalegającego przedmiotu, jego ułożenia, warunków glebowych itp. Osobiście nie wyciągnąłem nic z głębiej jak 15 cm, bo to sprzęt na monetki i inne pierdołki :-)
Napisano
Mogę podać wyniki testów w powietrzu, które kiedyś robiłem:
monety współczesne [cm]:
1gr - 18,5
2gr - 19,5
5gr - 20,5
10gr - 17
20gr - 18,5
50gr - 20
5zł - 22
inne:
boratynka - 18
pierścionek złoty - 20,5
spinacz biurowy - 13
groszyk śląski Leopolda - 14,5
trojak pruski 1805 - 19
trojak pruski 1696 - 20

Wyniki zależą dosyć mocno od tego w którym miejscu cewki i jak szybko się macha przedmiotem więc nie zdziwie się jeśli komuś wyjdą inne wynik (szczegolnie jeśli będą gorsze).
Jak poszukasz w sieci to też powinieneś znaleźć jakieś testy.
Napisano
suchy- próba w powietrzu jednak różni się od terenu. Jak sobie radzi? Tego nie wie nikt, bo jakby ktoś wiedział, że coś zostawił to by po to wrócił. Myślę, że skuteczność 80%, więc jak możesz dorzucic coś do ceny Garetta to kup sobie np. Rutusika i będzie jeszcze lepiej :-)
Czy głębiej może nie wykryć monetki...no właśnie...skutecznośc 80% (chyba) :-)
Napisano
hehe mniemam ze chodzi Ci o solarisa:) niestety nie opalca mi sie go kupowac bo jest raczej uniwersalny a na militarke mam hs-3 i teraz chcialem cos typowo na kolorek:)ale moze moze?kto wie..;]
Napisano
te 15 cm, które podaje pokemon to też jest według mnie maksymalny zasięg w glebie na monety. Większe przedmioty pewne widzi dalej, ale ile to nie wiem, bo duży kolor trafia się zadko, żelastwa nie kopię , a testów w powietrzu nie robiłem.
Stosunkowo mały zasięg można przeżyć jeśli szuka sie na polu, bo tam zawsze coś leży blisko powierzchni, gorzej jest w lesie gdzie ziemia od dawna albo i wcale nie była ruszana. Mam takie miejsce gdzie ok. 200 letnie fanty leżą na granicy zasięgu i po ulewach gdy ziemia nasiąknie nic już tam nie znajduje.
Napisano
Różnie to jest Anarchisto. Te płytko leżące dają pioruński sygnał jeden za drugim. Te leżące skośnie albo na granicy zasięgu dają piknięcie które powtórzysz np. machając, a trzymając w miejscu będzie lipa. Nawet nie wiesz jaki dół czasem trzeba wykiprować, ale wraz z kopaniem sygnał staje się intensywniejszy co zrozumiałe.
Tak. Zgadzam się. Garet jest najlepszy na pola, drogi i inne równiejsze tereny. W krzaczorach i wysokich trawach ciężko działać, dlatego suchemu poleciłem Solarisa, któego widzę nie docenia, a nieźle by się zdziwił jak ten sprzęt moniaki ciągnie he,he :-)
A co do ulewy i deszczu, to w takim dniu kopanie odpada, ale na drugi dzień sygnały się dobrze wyostrzają i jest super pokopać. Jest mniej błędnych śmieciowych itp. piknięć- takie są moje spostrzeżonka. Pozdro koledzy :-)
Napisano
hehe doceniam solariska:)ale taki wykrywacz jest mi niepotrzebny narazie:)bo jest raczej uniwersalny i kosztuje ok 1200-1300zl za nowy a ja mam ubogi budzet wakacyjny:(
Napisano
Witam.Mam ACE150 i jestem bardzo zadowolony sprzet nie szokuje zasiegiem ale jest naprawde czuly,wyciagnalem nim naprawde duzo monet koledzy z polskim sprzetem chodzacy kolo mnie bardzo sie denerwuja bo nie moga nic znalezc.Dlatego polecam na poczatek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie