Skocz do zawartości

Bunkry na przyczł. warecko-magnuszewskim

poldi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich
Czy ktoś z Was wie coś na temat umocnień betonowych na Przyczułku War- magnuszews.Wczoraj natknąłem się na mały może 2-u osobowy bunkier za miejscowością Lipa.
Pozdrawiam:Poldi
Napisano
Moge tylko powiedzieć, że znajomy opowiadał mi kiedyś o pruskich schronach z I wś w Górze Kalwarii, i wspominał że dalej na południe (Warka?) są już austriackie schrony.
Napisano
Witam
Kurcze, no to sobie narobiłem...
A tak na poważnie to jest to troche dziwne.Środek wsi, skraj lasu a tu malutki bunkierek z płaskim daszkiem ledwo
wystającym nad poziom ziemi.Szkoda że nie mam cyfry bo bym mu strzelił fotkę.Dzieki Chudzin za odzew bo już myślałem że to fata mrugana czyli egipcjańskie zapalenie oczu.Ale on tam jest, stoi i nie daje mi spokoju... No nic, może jeszcze ktos się odezwie.
Pozdrawiam : Poldi
Napisano
Sa tam jakieś bunkry napewno - kiedyś znajomy nauczyciel z Radomia ,który chodzi z dzieciakami na rajdy w rejon przyczółka mówił ,że widział tam jakieś betonowe budowle -unkry". Nie mam pojęcia co to mogło być...

pzdr

bjar_1
Napisano
W tamtych okolicach znajdował się niemiecki poligon,bunkier który znajduje sie we wsi Lipa mógł mieć z nim coś wspólnego(np. obsługa celów art.)Niedaleko Lipy znalazłem kiedyś tablicę z napisem po polsku i niemiecku,,granica placu ćwiczeń-wstęp surowo wzbroniony''
Napisano
Witam
Dzięki chłopaki za odpowiedzi.teraz wiem na czym stoję.
Do Patrona> nie miał byś ochoty wspólnie połazić z piszczałką? Np: w tą sobotę?
Pozdrawiam :Poldi
Napisano
Hej Poldi,
W tą sobotę nie dam rady bo już jestem ustawiony na kopanie gdzie indziej. Ale jak planujesz w następną sobotę to bardzo chętnie bym sieknął jakiegoś dołka z tobą w tym rejonie , akurat ruszamy w ten rejon . Gdyby co to moje gg 4485476

PZDR PATRON
Napisano
poldi-chyba się rozmineliśmy w Studziankach w sobotę-byłes granatowym autem koło 9.30-my w tym czasie bylismy w Głowaczowie po bakterie-zostal wystawiny posterunek nasłuchowy ale polazł daleko na pole i tylko widział samochód...znaleźlismy połówke polskiej blaszki-czystą i państwową odznake strzelecką

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie