Krista Napisano 18 Czerwiec 2007 Autor Napisano 18 Czerwiec 2007 Witam .Wybieram się do Łeby na wakacje ,znacie jakieś budowle z 2 wojny swiatowej w Łebie lub okolicach ?
pepsijames Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 Polecam wycieczkę na ruchome piaski i poniemiecki poligon po drodze :D
wojwoj Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 Przed zachodnią plażą są resztki poligonu rakietowego Rheinmetalla, droga która pójdziesz też jest poligonowa. Tuz przed wejściem na plażę po prawej masz dwa budynki ośrodka na dawnych podmurówkach hal montażowych, po lewej parking też jest na dawnej hali. Resztki są w wojskowym ośrodku campingowym, iź wzdłuż płotu ośrodka dojdziesz do dużego schronu. No i poligon rakietowy w Rąbce, kawałek na zachód od Łeby.
Krista Napisano 19 Czerwiec 2007 Autor Napisano 19 Czerwiec 2007 Ok już znalazłem na mapie,macie jeszcze coś ciekawego może być nawet troche dalej od Łeby
NEPTUNAK Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 Hey. ja tez sie wybieram do Łeby, w zeszłym roku bylem i zwiedziłem poligon.Pozdrawiam
slw Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 Po wschodniej stronie (p[omiędzy morzem a J. Sarbsko) jest opuszczona współczesna JW. Nie mam fotek na tym kompie z którego piszę, ale warto zajść do schronów (latarka) i poczytać napisy eksploatacyjne", fajne są ;-)BTW, do Łeby w sezonie ????brrrr.
slw Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 aha, poligon (stacja badawcza) to w większości PN, będzie drogo i niefajnie jak złapią.Polecam wizytę w bibliotece, spytaj panią o książkę o Stacji Doświadzalnej Łeba, dużo się dowiesz (Kotarski-Łeba wojenne tajemnice), i o segregator z wycinkami prasowymi (poligon, Gustlof itd)- fajna sprawa, są (były jeszcze w maju) też fajne stare fotki Łeby na ścianach.Poza tym użyj wyszukiwarki, Łeba była tu już wałkowana.http://www.poszukiwanieskarbow.com/artykuly/leba/leba.htmitd.www.google.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.