siwyr Napisano 11 Czerwiec 2007 Autor Napisano 11 Czerwiec 2007 Interesuje mnie mniejsza łuska(destrukt) ma większą spłonkę a co mnie interesuję wewnątrz płaszcz z miedzi.Czy to norma?.Obie 27mm na kryzie
siwyr Napisano 11 Czerwiec 2007 Autor Napisano 11 Czerwiec 2007 Podaję foto ego miedzianego płaszcza" wewnątrz skorupy łuski błyszczące.Dzięki za info, pozdro
e g z e k u t o r Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 ta miedź, to resztki powłoki galwanicznej stosowanej rzadko w tym kalibrze broni !- głównie łuski były mosiężne lub stalowe lakierowane.- były też stalowe miedziowane z wierzchu ( też w środku )to własnie ta z 2 fotki żelazo korodowało, a miedż się odwarstwiłaczesto spotykana sprawa w rosyjskich łuskach ShKas
misiutek Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 zgadzam sie z tym to luski od flaka20. ja ostatnio tez znalazlem kilkanascie lusek tylko ze polowa byla mosiezna a polowa stALOwa. na stalowych byly inne bicia niz na mosieznych. pozdr michał
siwyr Napisano 11 Czerwiec 2007 Autor Napisano 11 Czerwiec 2007 Dzięki Flak a płaszcz miedziany w środku to standart?
fafura Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 Mam mosiężne na stalowych nigdy niewidziałem bić to zostawały w lesie.Może były platerowane miedzią i w środku została.
Pytanie
siwyr
Interesuje mnie mniejsza łuska(destrukt) ma większą spłonkę a co mnie interesuję wewnątrz płaszcz z miedzi.Czy to norma?.Obie 27mm na kryzie
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.