Skocz do zawartości

Pila wykopki

Gość aa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 165
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
No tak, czlowiek mowi cos szczerze to odbieraja to jako kpiny. Zartobliwy ton nie musi sie klocic z prawdziwoscia wypowiadanej opinii. Na serio interesuje mnie ten temat - w innym przypadku nie dotarlbym np. do tej strony:
http://www.pil.vectranet.pl/~ozi/lotnisko/
- zdjecia przedstawiajce lotnisko w Pile wraz ze znanym wejsciem do pomieszczen powiazanych prawdopodobnie z podziemiami.

A, ze przy okazji bardzo ciekawego tematu lubie wplesc zartobliwy ton, no coz , taki style ;)
Jesli zartem napisze, ze obawiam sie obecnosci w podziemnych halach linii produkujacyh krasnale ogrodowe w ksztalcie pewnego pana z wasikiem ;) to wcale nie znaczy, ze to moja oficjalna i powazna opinia. Jakis czas temu mialem okazje zapoznac sie z dokumentacja fotograficzna wielu prototypowych urzadzen militarnych III Rzeszy i mocno zmienilo to moj stosunek do technologicznej potegi Niemiec w tamtym okresie. Od tego momentu zglebiam ten temat.
Napisano
Chetnie nawiaze kontakt i wspolprace z osobami majece informaje na temat schronów wartowniczych wokol Pilskiego Lotniska. Jeden ktory znam znajduje sie kolo zalewu Koszyckiego przy szosie na Stara łubianke a inne?!??!?! Osoby chetne do podzilenia sie z informacjami - czekam na @
Napisano
witam

jeden znajduje się na terenie byłej Roszarni( od stony kotłowni), drugi na terenie lotniska od strony działek na al. Wojska Polskiego.(w zagajniku).

Napisano
Jestem nowy... (jeśli można tak powiedzieć), interesują mnie głównie fortyfikacje i militaria, noszę się z zamiarem kupna wykrywki i szukam kontaktu...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
Napisano
Dodam tylko kilka slow na temat garazy przy chopina. Wiem na 100% (i to wlasnie jeden z wlascicieli mi to powiedzial, pomojajac inne dosyc wiarygodne jak na taki temat zrodla) ze bylo tam wyjscie moze ewakuacyjne do ktorego spokojnie mogla zmiescic sie ciezarowka (moze dwie ale nie pamietam dokladnie.) Tez sie interesowalem tym tematem. Jak ktos ma kilka milionow na tak ekpedycje to nie stanowi mu problemu zaproszenie mnie :) Chetnie zobacze co sie tam kryje.
  • 3 months later...
  • 5 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie