Skocz do zawartości
  • 0

Problemy z Sygnetem - XLT

kuba321

Pytanie

Napisano

Mój tata, który często mi towarzyszy znalazł w piasku na plaży taki sygnet. Mój XLT pokazuje 03, 04. Z doświadczenia wiem,że na tym ID są sreberka śniadaniowe, po papierosach, szczepionka przeciw wściekliźnie na lisy, ale żeby SYGNET? Leżał we wodzie i nie zardzewiał. Jest dość ciężki i masywny. Wyskoczył jak przejechałem sondą i mój pomocnik" idący z tyłu go wyłowił. Ja zidentyfikowałem to jako folia aluminiowa - a tu proszę. Niespodzianka! Panowie może Was też to spotkało? Co to za metal? Inicjały JC - Juliusz Cezar ?:]]

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja miałem podobny sygnecik z szajsu, czyli kiepskie aluminium wymieszane z nierdzewnym metalem. Wygląda jak srebro, ale tak naprawdę na odpuście do nabycia za 7-12zł. Stąd zmyłka optyczna, natomiast wykrywacz Cię nie oszukał i pokazał, jaki to jest metal naprawdę.

Pewnie dlatego wskazywał Ci cyfrowo na folię. Srebro zachowuje się zupełnie inaczej i jak wspomniałeś - wskazanie byłoby pewnie bliżej 60-75.
Napisano
Prawdopodobnie jest to tak jak napisałeś stal nierdzewna. Mam sygnecik z tego metalu. Wygląda jak srebro, ale XLT pokazuje, co innego. Sprawdź u złotnika to będziesz pewien.
Pozdrawiam!
Napisano

Mój tata, który często mi towarzyszy znalazł w piasku na plaży taki sygnet. Mój XLT pokazuje 03, 04. Z doświadczenia wiem,że na tym ID są sreberka śniadaniowe, po papierosach, szczepionka przeciw wściekliźnie na lisy, ale żeby SYGNET? Leżał we wodzie i nie zardzewiał. Jest dość ciężki i masywny. Wyskoczył jak przejechałem sondą i mój pomocnik" idący z tyłu go wyłowił. Ja zidentyfikowałem to jako folia aluminiowa - a tu proszę. Niespodzianka! Panowie może Was też to spotkało? Co to za metal? Inicjały JC - Juliusz Cezar ?:]]

Napisano
srebro kolego , srebro :)ja zawsze postępuje bardzo prosto , jeżeli trafiam na w/w wskazania czyli od 0 do kilkunastu to najpierw butem zgarniam darninę i pazłotko powinno wyskoczyć , większość tego badziewia leży tuż pod powierzchnią także spod buta wyskoczy bez problemu a jeżeli nie to już może być srebro , nie polecam wycinać tych numerów ,sygnecik ciekawy gratulacje
Napisano

Dziękuję ubenfurer, lecz... to nie pierwsza rzecz ze srebra jaką znalazłem. Pierścionki wyskakują od 60 do 75. Nawet te cienkie jak tez ze zdjęcia. Czyżby przy grubym sreberku coś było nie tak? Może to stal nierdzewna?

Napisano
Witam z mojego doświadczenia wiem że gdyby sygnet był ze srebra to XLT oszalał by ze szczęścia,podobne przypadki miałem z stalą nierdzewną[zależy jaki stop] i białe złoto zareagowało mi jako śmieci poza tym XLT jest mistrzem w te klocki i naprawdę ciężko jest ominąć coś ciekawego.pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie