jerzyk Napisano 20 Listopad 2003 Autor Napisano 20 Listopad 2003 kolejna łuska 8 x 50 Mannlicher do zidentyfikowania producenta. ciekawa, bo powtórnie użyta co widać po wybitym na dnie kółku. wyprodukowana w Austrii - orzeł trzymający w szponach sierp i młot. ale co to za firma ??? kto wie niech napiszepozdrawiam - jerzyk
Jaro5 Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 Witam.Według mnie to Munitionsfabrik Wollensdorf, do 1938 roku wizerunek orła ulegał kilkakrotnie zmianom. Ten przedstawiony na zdjęciu odpowiada takiemu jaki znalazłem na rysunku (różnia się tylko stroną w która zwrócona jest głowa) I czy aby na pewno pod orłem jest sierp i młot ?Jeśli możesz to przeslij mi wyraźniejszy skan.Pozdrawiam.Jarek
bjar_1 Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 Sorry ,ja nie w temacie... Jarek ,doszła do Ciebie przesyłka?pzdrbjar_1
jerzyk Napisano 21 Listopad 2003 Autor Napisano 21 Listopad 2003 witamtu nie potrzeba wyraźniejszego skanu - przecież orzeł trzymający w szponach sierp i młot to godło Austrii.dziękuję za informacjępozdrawiam - jerzyk
Pytanie
jerzyk
kolejna łuska 8 x 50 Mannlicher do zidentyfikowania producenta. ciekawa, bo powtórnie użyta co widać po wybitym na dnie kółku. wyprodukowana w Austrii - orzeł trzymający w szponach sierp i młot. ale co to za firma ??? kto wie niech napisze
pozdrawiam - jerzyk
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.