milbas Napisano 4 Czerwiec 2007 Autor Napisano 4 Czerwiec 2007 Witam.Wczoraj wyskoczył taki oto medal pamiątkowy francuski. Proszę o pomoc w dwóch kwestiach:1. Tłumaczenie napisu (jak się domyślam jakaś wystawa albo targi);2. Próba określenia z jakiej wystawy pochodzi i (przede wszystkim) z którego roku;
milbas Napisano 4 Czerwiec 2007 Autor Napisano 4 Czerwiec 2007 nniezidentyfikowane bicie na rancie.W tym samym miejscu znalazłem guzik napoleoński, ale nie wydaje mi się, żeby ten medal był tak stary.Z g óry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.PozdrawiamMILBAS
grba Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 Medal corocznej Wystawy Nowoczesnego Komfortu w Paryżu", na której prezentowano produkty i urządzenia ułatwiające życie. W sieci znalazłem tylko dyplom poświadczający przyznanie złotego medalu na 13 wystawie dla producenta wyrobów mleczarskich, jogurtów...
kopijnik2 Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 nie pamiątkowy - a nagroda dla wystawianego produktu...datę powinieneś mieć w prostokątnym polu (foto 2)...
milbas Napisano 4 Czerwiec 2007 Autor Napisano 4 Czerwiec 2007 Dzięki za podpowiedzi - też mi się wydaje, że data powinna być - ale nie ma :-))))))))>Jutro jeszcze podczyszczę - może coś wyjdzie :-).PozdrawiamMILBAS
kopijnik2 Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 no cóż, na foto 3, data zaczyna się rysować...
Pytanie
milbas
Witam.
Wczoraj wyskoczył taki oto medal pamiątkowy francuski.
Proszę o pomoc w dwóch kwestiach:
1. Tłumaczenie napisu (jak się domyślam jakaś wystawa albo targi);
2. Próba określenia z jakiej wystawy pochodzi i (przede wszystkim) z którego roku;
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.