Skocz do zawartości

Częstochowa - gdzie i czego szukać ??

8total4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
od niedawna razem ze znajomymi szukamy w okolicach Częstochowy..
Chcialbym zapytac o jakies miejsca godne polecenia w obrębie max 60km od miasta.
I jeszcze jedno - interesuje nas i militarka i monety, będziemy wdzięczni nawet za drobne informacje.
Pozdrawiam.
Napisano
co do jury to owszem, ale troche ciezko bo rezerwatów duzo..
w samym miescie juz jest malo miejsc do szukania, aczkolwiek jest jeszcze szansa na jakis trop.
dziekowac suchy_ss :)
Napisano
Ni ma co juz szukac z Idiotą" wszystko wyzbieralem:),monetke moze czasem znajdziesz,a o militarce zapomnij:)jak chcesz troche lusek z 1 ww to napisz.
Napisano
A miałem właśnie koledze poradzić kontakt z Idiotą podczas początkowej fazy mojej przygody z tym hobby dostałem od niego kilka rad!Gibki nie zapominaj że i ja działam na północ od źródeł Warty : )
Napisano
hmm mysle ze jednak znajde kilka dziewiczych miejscowek. Mam kilka zaufanych relacji,aczkolwiek nie liczę na wiele..
Przed rozminowaniem Lasku Aniołowskiego znalezlismy troche lotek moździerzowych, łusek i kilka guzików.. jednak zrazilismy się po tym jak pod drzewem wystawal jakis duzy pocisk..
Potem sprawa zostala zgloszona i saperzy zajeli sie tym miejscem.

Czyli o militarke ciężko w okolicy ?
a moniaki trafiają się, czy raczej rzadko ?
dziekuje za info.
pozdrawiam!
Napisano
lasek skladowisko amunicji ,strzelnica,poligon masa urwilapek,po spotkaniu z prezydentem miasta:) ,podjal decycje o oczysczeniu terenu,tak ze sorki chlopaki moja wina:),z 2 wojny za huta mozna wygrzebac granty ,1 wojny sporo okopów 1 wojenne austro-wegry,carska rosja ,tylko amunicja (wiaderkami)i sporadyczne przypadki to jakaś klamra ,guziki inne pierdolki(rejon zgrupowania zloty potok-janow wyzbierane), okopy bierne,monetki to garsciami boratynki jakies grosze,staski itp..,sreberka sporadycznie ,duzo krzyzykow,wisiorkow wiekszosc miejsc juz tak przegrzebana ,ze powoli sie na ryby przerzucam:)powaznie ,najwiecej znajduje ale to rejony lubelszczyzny miejscowki wrzesniowe,ale to nie ten rejon.Musicie szukac w rejonach malo znannych miejsca typu Olsztyn tzreba juz odposcic.
Napisano
a gdzie te 1wojenne miejscówki sie znajdują ??
za Hutą owszem roi sie od niewypałów, a co do Olsztyna to jednak mam troche inne zdanie..
Grunt to mieć szczęscie :]
dzieki za info.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie