Skocz do zawartości

Złocieniec i okolice

sapertorun

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
hej

w zlociencu w miejscu gdzie kiedys byl zamek, podobno zostaly zasypane gruzem piwnice, do tego dochodzi teren rzeki, w ktorym po wojnie bylo wedlug relacji miejscowych mase zlomu wojennego. w piasecznie niedaleko zlocienca natknalem sie kilka lat temu na groby w lesie, niestety w tym roku nie udalo mi sie ponownie odnalezc. rowneiz w okolicach piaseczna sa slady dawnych zabudowac po wsi, mozna znalezc tam jakies drobne przedmioty.
Napisano
Ja mieszkalem tam w Budowie 13 lat.Kopalismy z chlopakami
na terenie j.w3710 i za stołówka 2419 tam bylo fantow .
Glownie same odznaczenia , ale i ksiazke tam znalazlem to jakis romans.Jednoczesnie chcialem nadmienic ze znajdoje sie tam willa Ewy Braun .BUDOWO to mial byc komplex sportowy.Wyobrazcie sobie ze niemcy wybudowali tam boisko do pilki- ale jakie calkowicie podgrzewane.nawet zostaly tam przywiezione jakies bloki skalne z Grecji przedstawiajace atletow. TO naprawde fajne miejsce.No a w
Zlociencu to nasz kultowy film -no jeden odcinek nakrecili
Jaki-Czterej pancerni i pies".Pozdrawiam
Napisano
Jesli okolice Zlocienca obejmuja miejscowosc Szczcinek, to mysle, ze moge Ci sluzyc jaka taka pomoca - pochodze z tego miasta i znam je calkiem dobrze (okolice Szczecinka), mapy tez by sie jakies znalazly...
Napisano
W takim razie czekam na maila...
Poki co siedze we Wroclawiu, ale czasami bywam w rodzinych okolicach. Co do miejsc, to faktycznie niektore sa interesujace i z tego co wiem nie eksplorowane
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie