Skocz do zawartości

Czołg Niemiecki z okresu II wojny światowej

iPiotr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Powodzenia życzę.
Może na początek najpierw należało sprawdzić i dopiero zakładać temat.pozdro.
Musisz wiedzieć że takie tematy pojawiaja się na forum średnio raz na kwartał.:(
Napisano
Ja tez miałem namiar na zatopiony czołg. Miejscowy zapierał sie ze cytuje Panie widziałem na własne oczy jak w bagnie go rozbili i nawet wiem gdzie Niemców pochowali" Po dotarciu na miejsce zobaczyłem bajorko 2na 2m gdzie nawet żaba sie by nie utopiła. Na wszelki wypadek teren przeczesałem i nawet sygnału nie miałem. Bajki:)
Napisano
To jest element miejscowego folkloru.Jest staw?Jest.Jest sołtys?Jest. To musi byc u-bot tfu samolot tfu czołg.
Zagadka dla wszystkich.Ile w Polsce występuje zbiorników wodnych(nie liczyc przydomowych fontann z krasnalami).
Pozdrawiam
Napisano
Ale najlepsze jest w tym wszystkim ze miejscowi zapieraja sie ze na własne oczy widzieli. Ja juz nawet nie słucham jak ktos o czołgu w sadzawce mi mówi. Moze sam na jakis kiedys trafie. hehe
Napisano
noo, mi kiedys miejscowy opowiadał ze widział jak zima przed ruskimi wiali i jeden wpadł na bagna i zatonął.... wszystko pieknie cacy ale w tamtym terenie walki toczyły sie od IV do sierpnia :D
Napisano
okejos bierz to na poważnie;) Moze ruscy zwiad robili wcześniej. I to był T34 zwiadowczy. Chcieli sie moze niepostrzezenie przedrzec za linnie wroga i obadac teren przed atakiem:) Prawie jak 4 pancerni und hund;)
Napisano
Dopóki nie traficie na tubylca co skakał z lufy na główkę do wody(jesli skakał z wieży to buja)to nie ma co wierzy w takie opowiesci.
Pozdrawiam
Napisano
panowie troche wiecej powagi,czolg na sto % tam jest,bylem tam na rybach w nocy ( klusuje troche ) a tu slycchac jakies chrapanie,mysle skad? ogladam sie a to z stawu,okazalo sie ze to niemcy spali
  • 2 months later...
Napisano
i co, kolejny dupek jak kometa, 2 miechy mija i nic... ja bym zrobił tak: aby ktoś świerzy mógł założyć nowy post, sam musi odpisac na np. 20 innych, to przychamuje śmieciarzy z forum

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie