mac Napisano 12 Czerwiec 2002 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2002 Ciekaw jestem czy koledzy myślą że zmieni się coś w temacie poszukiwań zarówno tych większych (np. riese, wrocławskie złoto) jak i mniejszych po wstąpieniu do UE. Jak wiadomo Niemcy w 45 r. byli świadomi granic z 39 r. Czy UE nie da im szansy odzyskania utraconych dóbr ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackP Napisano 12 Czerwiec 2002 Share Napisano 12 Czerwiec 2002 Właściwie to juz teraz pod przykrywką firm z polskim udziałem odkupywane są dobra poniemieckie czy ziemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Czerwiec 2002 Share Napisano 12 Czerwiec 2002 Pewnie. Oni są tacy dziani, że ze dwie Polski w całości by kupili :-))). A niemcy są zadziorni i pamętliwi. Swoje odbiorą. Zresztą taka jest naturalna kolej rzeczy (no chyba nie po to wymyślili oni Unię Europejską?) Czyżby taki koń trojański?? Drugim sposobem byłoby odebranie siłą na drodze konfliktu zbrojnego. Ale to metoda przestarzała i moralnie śliska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Czerwiec 2002 Share Napisano 12 Czerwiec 2002 Skoro wszyscy (?) wiedza co sie stanie po wejsciu do UE, to po co sie do niej pchac? Prosze poczytac materialy przeciwnikow wejscia PL do UE.A jak juz sie zastanawiac gdzie sie przylaczyc, gdy patrzymy pod katem wolnosci dla poszukiwaczy ograniczonej tylko wlasnoscia prywatna... to moze postawmy wkoncu pytanie czemu nie NAFTA? W sumie Jurek Bush senior cos tam zaczal mowic, ale jak na razie wszyscy tylko patrza na UE, ktore bedzie dla PL katastrofa...No ale moze nie powinnismy sie tu zajmowac polityka?Wobec tego zmienie temat, czy ktos uzywal wykrywacz brytyjskiej firmy CScop? A jesli tak to jaki rezultaty?Z szacunkiemGandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac Napisano 12 Czerwiec 2002 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2002 Tak się składa że od kilku tygodni jestem użytkownikiem CS 1220 XDP. Poprzednio miałem Minelaba Sovergin XP i uważam że przesiadłem się z Trabanta na mercedesa. Posiada 4 przełączniki dyskryminacji oraz wskażnik przy pomocy którego oraz dzwięku można określić orientacyjnie wielkość i rodzaj materiału (metal szachetny, żelazo).Zasięg także duży ( w instrukcji 1,70 płyta od studzienki kan.) Osobiście kopałem nieduże przedmioty na 80 cm. Jedyna wada - niezabezpieczony głośnik - trzeba zakrywać folią. Ogólnie polecam.Więcej na privie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Czerwiec 2002 Share Napisano 12 Czerwiec 2002 Odnosnie Cscop-aCiesze,sie, ze ktos ma o nim dobra opinie. Ja go tez uzuwalem(am) i w/g mmie jest najlepszy...To tyle.Serdecznie pozdrawiamGandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Czerwiec 2002 Share Napisano 13 Czerwiec 2002 To nie jest polityka, to jest normalne życie. A jeśli takie tematy to polityka - to powinno się im poświęcić osobne forum (MR. Bocian - You know...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Czerwiec 2002 Share Napisano 14 Czerwiec 2002 Mac poruszyłeś ciekawy temat. Jest niestety wiele znaków zapytania. Czy członkowstwo w UE sprawi, że na terenie Polski będą się panoszyć grupy niemieckie i jak ma się to prawa w UE ? Czy legalnie będą mogły przyjeżdżać po swoje rodzinne pamiątki osoby ukrywające przed zwycięscami w panice wszystko co miały najcenniejsze ? I czy tu w świetle prawa nie będzie nadużyć? Pamiętajmy, że wiele polskich rodzin miało kiedyś majątki i cały dorobek życia na wschodzie. Jak do tych problemów podchodzą nasi wschodni sąsiedzi ! I czy za tych kilka lat zorganizujemu jakiś wypad do Niemiec albo do Francji :))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Czerwiec 2002 Share Napisano 14 Czerwiec 2002 Na Zachodzie mamy juz dosc naszych zachodnich poszukiwaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.