Skocz do zawartości

Węgierska Górka-forty

miłosz39

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Potrzebuję informacji na temat schronów w Węgierskiej Górce, konkretnie schron Waligóra.W miarę możliwości proszę o zdjęcia tych obiektów.

Pozdrawiam
Napisano
Na stronie forty krakow już byłem.Dzięki za informacje.Gdzie można znalezć przedwojenne zdjęcia tych fortów,lub ciekawe zdjęcia z kampanii wrześniowej

Pozdrawiam.
  • 2 weeks later...
Napisano
Zobacz czy w Pelcie jest opracowanie J.Miniewicza Osrodek oporu Wegierska Gorka i ksiazka P.Suchanka i J.Sadowskiego
Obrona Wegierskiej Gorki
Napisano
Witam!
Kopie moze ktos w okolicach Węgierskiej Górki, Żywca...
Jestem chetny na wspolny wypad...
P.S wiem ze to nie dzial na umawianesie na koapni ale jak juz cos o Górce to sie dołaczyłem... ;p
Pozdrawiam
Napisano
Witam

Mam pytanie. Gdzie można kupić te książki w Krakowie, lub na jakiej stronie internetowej są one zamieszczone? Szukałem już na wielu i nic.
Napisano
ja jestem z Milówki - miejscowość zaraz koło Węgierskiej Górki. COś nie coś wiem o tych fortach, we wszystkich już byłem. Niestety ten teren już mocno przekopany. Same łuski i to nie wiele. Trzeba samemu szukać miejscówek. Chętnie pogadam z poszukiwaczami z okolicy. Póki co żadko jestem na forum dlatego mogę nieregularnie odpisywać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie