dect Napisano 26 Maj 2007 Autor Napisano 26 Maj 2007 Dobrze, ze zlapali tego kryminaliste i bandziora bo przez niego malo nie upadlo polskie muzealnictwo! Na pewno dla tych guzioli otworza specjalna sale w Muzeum Narodowym... A! Co tam sala! Osobne skrzydlo zbuduja! W czynie spolecznym!
darmatt Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 heh, to mi przypomina moją paczkę z niemieckimi łuskami Mauser na Węgry. Też mi ją zatrzymali, najpierw twierdzili, że to handel bronią (???) a potem, że zabytki.. Chore prawo, tylko ekipa z lejcami sie zmienia a wszystko inne zostaje jak bylo, nic sie nie zmienia - chyba, że na gorsze.Żal mi tego chlopaka, przecież to skandal... Nasze podatki idą na prokuratora, ktory marnuje czas na pierdoły ...
AK77 Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 Najlepsze jest to że biegły ocenił ze ich zachowanie nie leży w interesie bo sa pospolite , a pan prokurator twierdzi że są zabytkiem. Ciekawe na jakiej podstawie ? Skąd taki prokurator wie ? Dlamnie to kolejny ieomylny" tłuk jaki chodzi po tej ziemi.
herrmateuss Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 To juz nawet nie jest smieszne to jest wkurzajace jak aparat okupujacy ten kraj ( i nie chodzi mi tu o pis po sld czy inne dziadostwo) produkujacy i mielacy papiery przezerajacy podatki i utrzymujacy ten piekny kraj w dziadostwie na kazdym kroku wpierdziela swe brudne łapy w kazdy aspekt naszego zycia. Chyba jest to jedyne miejsce na swiecie gdzie mozna wjechac z guzikem a jak chcesz z nim wyjechac to juz cie wsadza do mamra. Tego idiote prokuratorka to bym zakuł w dyby na 3 dni i wychlostał za jego mundrość.
aslv Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 O wlasnie prokuratorskie bredzenie o d...ie marynie :DJa po zadymie w barze dostalem akt oskarżenia cytuje;uderzeniem pięścią w twarz spowodował obrażenia nosa i STłUCZENIA POTYLICY " :D dobry jestem co?Nawet na sprawie seedzina sie nabijala . :)P.S. Nie zostalem skazany :)aslv
cromags Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 Super!! Co mnie wyjątkowo wkurza w podejściu organów ścigania to parcie na skazanie człowieka za byle g... a w kodeksie jest wprost napisane, iż obowiązkiem organów ścigania i sądów jest dążenie do ustalenia prawdy materialnej a w niniejszym wypadku prawda ta leży na ulicy. Ten prokurator jakiś niedouczony typ a raczej typka (bo w tym organie panuje babiniec) twierdzi, że czarne to pomarańczowe. Po prostu żenada dla całej braci prawniczej, mam nadzieję że nie był/ła ze mną na studiach w tym samym czasie. Wstyd.
Stadler Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 To już nie jest śmieszne... to jest żałosne! Czy nikt nad prokuratorami nie ma nadzoru?
acer Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 Też prokuratorzy z prokuratur wojewódzkich i krajowej.
królik_z_gdyni Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 Dla mnie jest to tylko przykład tego że zwykły szary człowiek nic nie może i jest skazywany dla podbicia statystyk. Przecież złapano i skazano przestępcę (choć nie wydaje mi sie żeby za to dostał wyrok, skończy sie pewnie na nieprzyjemnościach i zamieszaniu). Prawdziwy handlarz-wyjadacz już tak zaplanuje sobie cała akcje wywozu zabytku aby wszystko sie udało, a nasze służby nie włożą starań w to żeby go złapać bo to już dla nich za drogie i za trudne.Dziwne jest to że państwo nie podejmuje żadnych starań aby wydobyć tego typu cenne dobra? Chciałbym zobaczyć w jakimś muzeum te eksponaty". Jednym słowem przegięcie ...!
kopczyk Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 Na wszystkich jest paragraf, Wy politycznie podejrzane świnie !!!Von Nogaj CK Dezerterzy
a.m.m.s Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 Powiem tak. Szkoda gadać. Jeszcze trochę to trach będzie gwoździ wykopywać.
neszna Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 Nie wiem czy widzieliście dzisiejsze Fakty w TVN.Zatrzymano kolekcjonera,który handlował w necie narzędziami z krzemieni sprzed 6000 lat ale zaraz potem dodano informację,że przy KG Policji powstaje specjalna komórka,która będzie monitorować obrót na aukcjach internetowych przedmiotami starszymi niż 45 lat.No normalnie nóż się w kieszeni otwiera...
darmatt Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 :)1. samemu wyciosac siekierkę z krzemienia2. caly proces nagrać kamerą3. wystawić na allegro w kategorii INNE, ale nie pisać, że neolityczna (bo to kłamstwo), tylko, że siekierka krzemienna"4. czekać5. jeszcze troszkę czekać6. być cierpliwym, gdy Misiaczki przewracają ci chałupe do góry nogami7. poczekać aż rzeczoznawca potwierdzi, że siekierka jest neolityczna :P8. przekazać video i info o sprawie prasie :P
Peter Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 Panowie, nie ma się co dziwić. Ok. 50% prawników to obecnie inteligencja w PIERWSZYM pokoleniu. Czym taki gościu się może wykazać, jak nawet nie potrafi ( jak widać u ASLV ) sklecić poprawnie jednego zdania po Polsku. Na studiach zamiast wkuwać wieczorami Kodeks , pracował na zmywaku albo jako ochroniarz w markecie. Skończył, bo musiał a tu teraz trzeba się czymś wykazać. No więc się wykazuje takim g... . Jest to tak nieprawdopodobna dla mnie historia, że podejrzewam raczej kaczkę dzinnikarkę. Ręce i nogi się uginają a mózg, lasuje.
mietek Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 Czy ktos potrafi policzyc ile budzet kosztowala taka farsa?Ile zostalo wyrzucone w bloto? Czy wiecej niz te 7zl,czyli warosc rynkowa guzikow?Czy nie lepiej srodki pakowac w ochrone prawdziwych zabytkow?Ups..zapomnialem, ale co by robili wtedy prokuratorzy i inni prawnicy....
mietek Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 Odwoluje powyzsze.W koncu w prokuraturze sa profesjonalisci.Skoro zostala zlozona apelacja, a powoluje sie na fakt iz Polacy sluzyli w armii pruskiej. To wystarczylo:- zidentyfikowac producenta (producentow) guzikow- przeanalizowac gdzie zostaly dostarczone guziki- nastepnie okreslic kto wyprodukowal mundury- dokonac analizy systemu dystrybucji umundurowania- stwierdzic jakie jednostki uzywaly tychze mundurow- uwzglednic mozliwosci napraw i wymiany guzikow (moze analiza statystyczna, albo modelowanie, ile guzikow odpada z kurtki w ciagu jednostki czasu, w roznych warunkach, w zaleznosci od jakosci nici, ilosci przewleczen nitki przez uszko i dla nici o roznych wytrzymalosciach) - potem juz jedynie dokonac analizy narodowosciowej jednostek pruskich i wylonic te o najwyzszej ilosci osob narodowosci polskiej, co tez mozna zapewne zrobic analizujac dokumenty niemieckie. Dla pewnosci sprawdzajac przodkow kazdego z zolnierzy, bo nazwisko nazwiskiem a narodowosc, pochodzenie i 100% polskosc to inna sprawa.Oczywiscie nalezy uwzglednic dynamike zmian i straty na froncie - gdyz ilosc zolnierzy nie jest rowna ilosci umundurowania.Gdy wiec bedziemy wiedzieli ze guziki trafily do jednostek w ktorych sluzyli Polacy (im wyzszy % tym lepiej) to sprawa jest juz oczywista.W taki oto prosty sposob prokurator moze poprzec swoja apelacje i wykazac ze te akurat guziki maja wielka wartosc historyczna. W koncu najwazniejsze sa fakty (albo mam skrzywienie zawodowe:))
darmatt Napisano 27 Maj 2007 Napisano 27 Maj 2007 Chlopaki, wysylka tych guziorów za granicę tak się ma do złamania prawa jak zdeptanie mrówki do ustawy o ochronie istot żyjących. Dlaczego mnie prokurator nie oskarży, że dzisiaj w lesie rozdeptałem na miazgę zastęp mrówek i 2 gnojarze? Przecież nie wolno się znęcać nad żyjacymi istotami a co dopiero je zabijac? Dlaczego mnie nie wsadzą za zamordowanie chmary komarów, która mnie obsiadła? Przecież myśliwi maja zakaz zabijać zwierzyne przy wodopoju?Jeden wielki LOL, nie piszcie już, że sprawa z tymi guzikami jest iezgodna z prawem" bo mi sie robi niedobrze!
RYSIEK-SANOK Napisano 27 Maj 2007 Napisano 27 Maj 2007 sad nie maja juz czym sie zajmowac tylko pierdolami,zreszta tak jak caly nasz rzad.posmiewisko z siebie robia,musze sprwdzic czy czasem przy swoich gaciach nie mam zakazanych guzikow
RYSIEK-SANOK Napisano 27 Maj 2007 Napisano 27 Maj 2007 sady nie maja juz czym sie zajmowac tylko pierdolami,zreszta tak jak caly nasz rzad.posmiewisko z siebie robia,musze sprwdzic czy czasem przy swoich gaciach nie mam zakazanych guzikow
bagnetSS Napisano 28 Maj 2007 Napisano 28 Maj 2007 gacie z zakazanymi guzikami mozesz nosic ,pamietaj tylko abys w nich nie jechal do pracy na zachod bo wtedy wywozisz zabytek.:)kara 4 miechy na 2 lata.
Silver 138 Napisano 28 Maj 2007 Napisano 28 Maj 2007 Witam forum ,moim skromnym zdaniem Wasz watek jest na zasadzie ,, psy szczekaja a ,karawana idzie dalej.,,.Przepraszam za te psy ale takie jest powiedzenie.Prawda jest taka ze trzeba dazyc do zmiany prawa ,sila ludzi ktorzy ,traktuja grzebanie w ziemi jako cos wiecej niz tylko chec zysku.
RYSIEK-SANOK Napisano 28 Maj 2007 Napisano 28 Maj 2007 siver 138 masz racje co do prawa,cale prawo w polce jest do d... pod kazdym wzgedem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.