Skocz do zawartości

chojnice i okolice

motyl71

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
czy w okolicach chojnic są jakieś pozostałości po walkach w 1939 lub 1945r. znam tylko historię bitwy pod Krojantami, ale może działo się tam jeszcze coś ciekawego. interesuje mnie rejon Chojnice - Tuchola - Brusy
Napisano
Motyluuuuuu!Ja pierdziu,mieszkać w TAKIM rejonie i nic nie wiedzieć???To zbrodnia na ciągle żywym organizmie historii walk 1939.Porzuć wykrywacz i zajrzyj do biblioteki.
Napisano
catadero, niestety nie mieszkam w tym rejonie, jestem z małopolski (okolice Oświęcimia), wpadam co jakiś czas do miejscowości Swornegacie aby wypocząć, od chodzenia z wykrywką bardziej interesuje mnie odwiedzanie miejsc gdzie toczyły się jakieś walki lub potyczki i fotografowanie pomników, obelisków lub nawet pojedynczych grobów żołnieży którzy w tym miejscu zginęli. pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Witaj motyl71. Radzę Ci najlepiej, bo sądzę że nikt Ci nie zdradzi miejscówek. Pogadaj ze starszymi mieszkańcami, najlepiej sprawdza się to z osobami mieszkającymi w starych domach przedowjennych, dowiesz się od nich najwięcej. Ja nigdy tam nie obrowałem", ale życzę powodzenia. Ps Mogą być i biblioteki ale nie zawsze opisują to co tam mogło się dziać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie