motyl71 Napisano 25 Maj 2007 Autor Napisano 25 Maj 2007 czy w okolicach chojnic są jakieś pozostałości po walkach w 1939 lub 1945r. znam tylko historię bitwy pod Krojantami, ale może działo się tam jeszcze coś ciekawego. interesuje mnie rejon Chojnice - Tuchola - Brusy
Catadero Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Motyluuuuuu!Ja pierdziu,mieszkać w TAKIM rejonie i nic nie wiedzieć???To zbrodnia na ciągle żywym organizmie historii walk 1939.Porzuć wykrywacz i zajrzyj do biblioteki.
motyl71 Napisano 4 Czerwiec 2007 Autor Napisano 4 Czerwiec 2007 catadero, niestety nie mieszkam w tym rejonie, jestem z małopolski (okolice Oświęcimia), wpadam co jakiś czas do miejscowości Swornegacie aby wypocząć, od chodzenia z wykrywką bardziej interesuje mnie odwiedzanie miejsc gdzie toczyły się jakieś walki lub potyczki i fotografowanie pomników, obelisków lub nawet pojedynczych grobów żołnieży którzy w tym miejscu zginęli. pozdrawiam
jakofako Napisano 13 Czerwiec 2007 Napisano 13 Czerwiec 2007 Witam!Nie licz na to,że dowiesz się tutaj o ciekawych miejscówkach(no chyba,że przez duży przypadek).Pozdro!
a.m.m.s Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 Witaj motyl71. Radzę Ci najlepiej, bo sądzę że nikt Ci nie zdradzi miejscówek. Pogadaj ze starszymi mieszkańcami, najlepiej sprawdza się to z osobami mieszkającymi w starych domach przedowjennych, dowiesz się od nich najwięcej. Ja nigdy tam nie obrowałem", ale życzę powodzenia. Ps Mogą być i biblioteki ale nie zawsze opisują to co tam mogło się dziać.
ARKADIO.IE Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 Witam :) Sorka :) ale nie mogłem się powstrzymać:) Przecież tam się kompletnie nic nie działo:) Tak jak w okolicach Wałcza,Piły:)pozdrawiam
jabober Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 Odezwij sie do mnie to coś się wymyśli nr gg 10128486
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.