Skocz do zawartości

kolejny cios w naszą godność

idiota

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Siadłem sobie spokojnie po pracy przed TV, szła akurat Plebania".
Co widze? Wpada byłygejowatyprowadzącyrandkewciemno z Granatem moździerzowym, nieudolnie udając, że się na tym zna mówiąc, że pewnie ktoś wykopał i zostawił, po czym idzie w las zakopać fanta, gdzie spotyka poszukiwaczy z piszczałami, którzy bawią się czaszką bluzgając na szczątki i ww gejowego.
I jak tu do jasnej cholery odzyskać dobry wizerunek u ludzi, kiedy jesteśmy zewsząd atakowani?
Może jeszcze radio za przeproszeniem Maryja na nas zacznie wchodzić??!!
Napisano
Najgorsze jest to , że to naprawdę działa . Media mają ogromny wpływ na kształtowanie opinii publicznej. Tak się złożyło , że oprócz mnie odcinek ten oglądała osoba z mojej rodziny . Jest to jedna z tych osób , które uważają , że filmy tego typu są takie życiowe "i w ogóle...Po obejrzeniu w.w. scenki zobaczyłem na jej twarzy przerażenie i zgrozę . Perswazje , że to tylko serial i że to chora wyobraźnia debila , który spłodził ten film nie pomogły . Usłyszałem jedynie : ale widziałeś , co oni robili ?! Ustawy nie pomagają , to trzeba nastawić do nas wrogo jak największą rzeszę ludzi . Ktoś , kto do tej pory widział któregoś z nas powiedzmy w lesie i miał mętne pojęcie o tym , co tam robimy , teraz już nie musi się zastanawiać . Zdarzają się oczywiście marginalne przypadki takiego ku... zachowania , jednak myślę sobie , że jeśli takich przypadków by nie było , nie zmieniło by to wiele. Bo przecież to co w ziemi jest państwowe a broń znaleziona może stanowić zagrożenie nie tylko dla przysłowiowego zwykłego Kowalskiego".A taka nagonka może przynieść lepsze skutki , niż jakaś tam ustawa. Pozdr.
Napisano
Powiem szczerze, że odkąd tu zaglądam, zastanawiam się nad legalnością tego forum he,he. Ale to jest przecież ogromna kopalnia wiedzy (tylko uwaga- wiedzy dla kogo? Wiedzy dla wszystkich!)
Napisano
to bardzo dobrze bruner że mamy takiego człowieka światowego jak ty , gratulacje ;-) , postaraj się tamtego człowieka który oszukuje w telewizji! - telewidzów! i doprowadź go do porządku aby odwrócił w/w , nieprzyjemną sytuację , masz delikatne wpływy w środowisku telewizji więc może coś podziałasz pozytywnie w tym kierunku
pozdrawiam
Napisano
Jedynym wyjściem wg mnie jest natychmiastowe skończenie z tą chorą pralnią mózgów pt. seriale Ilony Łepkowskiej.

Łepkowską zamknąć w izolatce, przerwać kręcenie seriali, nagrane odcinki skasować, wrócić do Sensacji XX Wieku.

Jak ogląda się TVP to szlag człowieka trafia na co idzie ta kasa z abonamentów - na realizację seriali Plebania" i Klan" - wyć się chce.

Już ja bym tam zrobił porządek z towarzystwem....
Napisano
Panowie - cios może i był, ale starajmy się temu zaprzeczać. Jeśli na wykopkach ktoś do mnie podchodzi to z pasją mówię mu o moim hobby i pokazuję wykrywacz. Pytają o cmentarze. Mówię, że nasze grono nie chodzi po cmentarzach i to szanujemy. Wszystkie dołki zakopuję. Starajcie się być grzeczni i uprzejmi. Jeśli ktoś Was wyprosi to uszanujcie jego decyzję, przeproście i odejdźcie w spokoju. Każda jednostka z naszego grona o Nas świadczy. A teraz mały przykład. W zeszłym miesiącu pojechałem ze znajomym w eren". Autko zostawiłem u gospodarza. Przywitaliśmy się grzecznie, zapytaliśmy o pozwolenie i mówię, że dołki zasypujemy i na pewno w zboże Panu nie będziemy wchodzić. Właściciel na to - wiecie co? A wchodźcie sobie, tylko dziury zakopywać. Kopanie z czystym sumieniem i bez strachu. Naprawdę polecam :)

Drugi przypadek. Pojechałem z moim STARSZYM nad prywatne jeziorko. Brama jeszcze zamknięta. Widzimy chłopa co maluje ogrodzenie. Podchodzimy, a on od razu WSTĘPU NIE MA bo Psami poszczuję. Przywitaliśmy się powiedzieliśmy o co chodzi. Gadka trwała chyba z 45 min. Opowiadał jakie ma psy
i że z każdym sobie poradzi, że porządek musi być, bo inaczej szef go z ziemią zrówna. Cały czas byliśmy dla niego mili i słuchali, chociaż już miałem go dość. A jednak. Na koniec stwierdził, że jesteśmy WPORZO i... wpuścił nas na teren kąpieliska. Co prawda byliśmy tylko 1.5 godz - bo właściciel ma z domu podgląd przez kamerkę na jezioro i zadzwonił, że do czasu SANEPIDU - NIKT nie ma prawa siedzieć w wodzie. Strażnik przyszedł, znowu pogadaliśmy, pokazaliśmy fanty ( tylko monety, reszta głęboko schowana) :)) Powiedział, że kąpielisko czynne od 23 Czerwca, ale mamy przyjechać w tygodniu bo szefa nie będzie. Dałem mu na koniec 10 zł na dobre piwko. Mówię Wam cała plaża dla nas. Dwa kąpieliska, przystań i PUSTKA. Najbardziej cieszy mnie udana konwersacja ze strażnikiem i jezioro pełne biżuterii :) Po powrocie w tygodniu z tego jeziorka przedstawię co udało mi się wyłowić.

Pamiętajcie - każdy czyn świadczy o Nas. Tam gdzie ja byłem macie teren ZAPRZYJAŹNIONY. Pozdrawiam.
.
.
.
CirrusCX
Napisano
Jak na moje oko najpoważniejszym problemem są doły któe notorycznie spotykam i zakopuje , przecież leśniczy od razu wie że tu byliśmy i niszczyliśmy mu ściółke jak widzie wykoipane szpadlem leje jak po bombach, nawet w ostatnnim artykule jaki nadesłał ZUBIKED http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070523/PODLASKA/70522023
Tymczasem wykryto tam prawie 60 dziur wykopanych przez pseudozbieraczy skarbów."
naprawde troche wysiłku i nie będzie miał kto co liczyć.
pozdrO
Napisano
zakopywanie dołków to podstawa podczas poszukiwań , ale sporo szkód robią w lesie ścinkarze" drzew , a już nie powiem o puszkach po ropie czy po oleju i po napojach chłodzących rozsypanych po rozoranej ściółce !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie