Skocz do zawartości

Kolekcje - militarny sprzęt kuchenny cz II

muslim

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

i chyba najfajniejsza moim zdaniem:) z 44 roku sygnowana MN pałąk do kociołka przytwierdzony stalowymi zaczepami, brak rączki od patelenki (jakby wogóle jej nie było) niedbale podoginany nadmiar blachy na pokrywce i 0% farby jakby wogóle nie była malowana

Napisano
Witam.

rakieta18- twoja manierka to niemiecka feldflache 31. JMn kod producenta, a 39 to data produkcji.

Mam pytanie odnośnie zaprezentowanej przez bandurka1945 menazki na pierwszym zdjeciu. Chodzi o ta po lewo emaliowana. Czy to niemiecka? Ostatnio znalazlem na strychu wsrod niemieckich fantów identyczna menache. Cala stalowa emaliowana na czarno.

Prosze o sugestie.
Napisano
Fakt, teraz już wiem gdzie ją widziałem :-) Dzięki mietek.
Ta m10 to wcale nie jest oszczędnościowa. Nie widziałem jeszcze m10 aluminiowej wyprodukowanej przed 1918 rokiem. Takie produkowano dopiero w III Rzeszy (można je poznać po braku sygnowań i uszach jak w m31). To zwykła menażka.
Napisano
to jest m08 :-). M08 były znowu tylko aluminiowe. Dół masz pewnie od m10- nie ma między nimi różnicy. Różnią się tylko chwytem patelni. Żeby nie zaśmiecać- wyślij mi na priv ich bicia, jeśli możesz. Przydadzą mi się :-).
  • 4 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie