Skocz do zawartości

jeden dzień na polu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
uwierz mi kadet,że w porównaniu z innymi wymiataczami to jest zabawka,jutro jadę na dalsze szpery tegoż pola i zobaczymy co tym razem zabawka pokaże,nie omieszkam pokazać fot.pozdro
Napisano
kolego neszna . oczywyście że w porównaniu z innym sprzętem to zabawka , ale jest dośc dobry na drobnice . czekam na dalsze fotki . pozd
Napisano
Czy to znaleziska z mazowieckich pól?
Zestaw wydaje mi się typowy dla tej części kraju:)
Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam, to ja też dorzuce fotke z fantami po dzisiejszym wypadzie w teren:) Kumpel się nie postarał robiąc zdjęcie i sporo monetek nie widać :/ Poletko czesał oczywiście garrecik ace 150:) Pozdrawiam

Napisano
Ja to poletko na Twoim miejscu przeczesałbym jeszcze min. 3 razy.Chyba nie obsiane, jakiś ugorek? Mógłbyś napisać flapjack w jakim sąsiedztwie są takie poletka (nie chcę namiarów na GPS). Interesuje mnie czy to przypadkowa miejscówka, czy w pobliżu czegoś?
Pozatym GRATULUJĘ!!!
Napisano

Miejscówka zupełnie przypadkowa, mała wioska w łódzkim:) Kumpel z polnej drogi wybadał dwa stare wielkie dęby niedaleko tego poletka i tam się skierowaliśmy:) Po kilku godzinach biegania trafiliśmy na jakiegoś dziadka i powiedział, że kiedyś w tym miejscu stała karczma:) Mam nadzieje, że w przyszłym tyg też wyskoczy coś ciekawego. Szkoda tylko, że na bank leży tam sporo fantów, które są poza zasięgiem garretta:/ a na lepszy sprzęt musze jeszcze poczekać kilka miechów

Napisano
Ostatnio z tego samego pola co zwykle wyskoczyło 5 i 10 groszy 1840,medalik z królową Victorią,od cholery i ciut ciut 1/2 kopiejki mikołaja i jak zwykle dziwne sprzęty i zdobienia.Szkoda tylko,że lato to raczej sezon na lasy bo pola obsiane a ja raczej nie chcę wchodzić w paradę rolnikom.
  • 2 months later...
Napisano

Skoszone i zaorane to czas zacząć nasze żniwa.Dzisiaj 23 monetki w tym 3 sreberka i 4 guziczki w tym carski łączności.Wszędobylskie 10 groszówki 1840 i takie coś.Poza tym sporo fajnych miedziaków np.1 grosz 1814 i coś co zaraz wrzucę na ID.

Napisano
jak to kiedyś napisał jeden z przeciwników pisma NIE" (na łamach tego pisma zresztą):

Urban, weź młotek i strzel sobie w ten głupi łeb, TY SZMATO! "

Od kiedy to przeczytalem, to przypominam sobie jak tylko widzę młotek ;D
Napisano
Witam!!! Sam również jestem posiadaczem ACE 150!!! Uważam że jest to świetny sprzęt na monetki, chociaż mógłby być ciut głębszy!!! Ale najważniejsza jest miejscówka, bez dobrej miejscówki to i GTI 2500 będzie do niczego!!! Mam szczęście mieszkać w rejonie przygranicznym, tzn. przy dawnej granicy zaboru pruskiego i rosyjskiego!!! Teren ten obfituje w super miejscówki, czyli dużą liczbę karczem, komór celnych, wiatraków, folwarków. Aaaaa zapomniał bym o bursztynowym szlaku który przebiegał w okolicy!!! I to chyba jest odpowiedź na Twoje pytanie @rozi!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie