wolff Napisano 18 Maj 2007 Autor Napisano 18 Maj 2007 Witam.mam pytanie jest to orginalna kuchenka czy kopia i od jakiego roku były używane?pozdr.wolff
wolff Napisano 18 Maj 2007 Autor Napisano 18 Maj 2007 widziałem identyko u kumpla i mówił że to kopia tylko jego był z alu.pozdr.wolff
pawcio75 Napisano 18 Maj 2007 Napisano 18 Maj 2007 Dla mnie ten kocher wyglada dobrze. Wiem ze w jednym z numerow odkrywcy byl artykul na temat niemieckich kuchenek. Esbit jest jednym z najpopularniejszych kuchenek uzywanych prze niemcow w II wojnie. Moze jeszcze uda sie znalesc oryginalny kartonik z paliwem.Pozdrawiam
wolff Napisano 18 Maj 2007 Autor Napisano 18 Maj 2007 dziękuje za pomoc.Może ktoś ma zdjęcie tego kartonika.Lub skan tego artykułu.pozdr.wolff
sotnik Napisano 19 Maj 2007 Napisano 19 Maj 2007 wyglada dobrze ale te kkocherki produkuja do dzis (do kupienia w lublinie w sklepie z militariami )i sa na paliwko stale ktore kopci dosc mocno po tygodniowym biwaczku wyglada praktycznie tak samo..wilgoc i sadza dodaja mu lat!
Pytanie
wolff
Witam.
mam pytanie jest to orginalna kuchenka czy kopia i od jakiego roku były używane?
pozdr.wolff
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.