Gość Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 Jaką firmę oznacza sygnatura na kubku emaliowanym: W nałożone na czajniku? W jest tej samej wielkości, co czajnik. Pod spodem pisze: 9 cm.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pink Napisano 18 Listopad 2003 Share Napisano 18 Listopad 2003 Witamzobaczcie w republika.pl/porcelanjest tam trochę sygnatór firm produkujących aczkolwiek porcelanę ale możepozdrawiampink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Listopad 2003 Share Napisano 18 Listopad 2003 J możliwe ze są wojenne. Ja trafiłem je na terenie wysiedlonej w 1952 r. wioski.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 Jaką firmę oznacza sygnatura na kubku emaliowanym: W nałożone na czajniku? W jest tej samej wielkości, co czajnik. Pod spodem pisze: 9 cm.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 Wiesz co ,nie wiem ,ale w tamten poniedziałek wykopałem dwa garnuszki tej samej firmy znaczone czajnikiem i 12 cm ,a na drugim 16 cm. Kolor emalii brązowy ,a twoje?Raczej powojenne ,lata chyba 1945-1955 - ja je tak datuję.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość
Pozdrawiam
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.