Michal-Kato Napisano 17 Maj 2007 Autor Napisano 17 Maj 2007 Serdecznie witam Szanownych Forumowiczów. Spełniając prośbę mojego kolegi zamieszczam zdjęcia wykonane w Kędzierzynie-Koźlu w dzielnicy Sławięcice. Wdzięczny będę za informacje, które posłużą w identyfikacji tych instalacji obronnych czy może tylko sanitarnych ?
Michal-Kato Napisano 17 Maj 2007 Autor Napisano 17 Maj 2007 W żaden sposób nie zabezpieczone wybetonowane „dziury” w ziemi, zalane wodą.
Michal-Kato Napisano 17 Maj 2007 Autor Napisano 17 Maj 2007 Serdecznie dziekuję za informacje. Pewnie mój kolega przoczył ową tablicę informacyjną. Moje przypuszczenia sie potwierdziły, że otrzymam sensowną odpowiedz na tym forum.Pozdrawiam
dr.faustus Napisano 17 Maj 2007 Napisano 17 Maj 2007 Pierwsza z fotek przedstawia obiekt zwany Splitterschutzzelle.Jest to schron dla np.wartownika.Konstrukcja często spotykana na terenach przy obozowych czy przemysłowych (w pobliżu/na terenie zakładów)Skoro w tych okolicach znajdował się obóz,jego istnienie jest uzasadnione.Natomiast na jednej z niżej fotek widać ewidentnie współczesną architekturę - to to zdjęcie przedstawiające jakby studzienkę na kręgu betonowym.
woytas Napisano 17 Maj 2007 Napisano 17 Maj 2007 Radzilbym postepowac ostroznie w okolichach K-K. Teren nafaszerowany materialami rozrywkowymi i roznym innym swinstwem
Michal-Kato Napisano 18 Maj 2007 Autor Napisano 18 Maj 2007 .... faktycznie na tym terenie występuje kompletne przemieszanie obiektów zabytkowych" ze współczesnymi, będącymi w równie kiepskim stanie co te pierwsze. Jeszcze raz dziękuje za info i ostrzeżenie przed różnym złomem" w ziemi i po dziurach leżącym.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.