siwyr Napisano 15 Maj 2007 Autor Napisano 15 Maj 2007 Proszę o info.Wszponach wstęga z napisem Szkoła wojsk...Zlewej orławienieclaur" wawżyn"z prawejzboże"
siwyr Napisano 15 Maj 2007 Autor Napisano 15 Maj 2007 wewnętrzna MUNCHLER WARS...(nieczytelne)zprawej uszka (N) ponad nim (korona) zlewej(59)
sopel69 Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 To jest Guzik Z Królestwa Polskiego wg mnie pochodzi z okresu poprzedzającego powstanie listopadowe (czy widać gdzieś że był srebrzony) guziki mosiężne z orłem srebrzone nosili profesorowie szkoły aplikacyjnej i korpusu kadetów A to nie Muchler tylko MUNCHHEIMER prawdopodobnie Samuel vel Starszy Nr 598 ( adres fabryki). fajna rzecz
sopel69 Napisano 16 Maj 2007 Napisano 16 Maj 2007 Sprostowanie to nie szkoła kadetów a szkoła wojewódzka( tu ukłony dla Guzikologa :)za sprostowanie)przyjrzyj sie jeszcze raz guzikowi.pozdrawiam
Vincent_Vega_69 Napisano 16 Maj 2007 Napisano 16 Maj 2007 Według mnie to nie jest guzik z Królestwa Polskiego ale ciut wcześniejszy. Dla mni9e wygląda na Księstwo Warszawskie. Mam taki sam.Pozdrawiam.
sopel69 Napisano 17 Maj 2007 Napisano 17 Maj 2007 Vincent te z Księstwa Warszawskiego miały chyba sygnatury pisane po owalu, a te z Królestwa po kole ( przynajmniej tak jest na wojskowych guzikach). pozdrawiampodobne znajdziesz tu:http://www.pugoviza.ru/files/class_butt_cat.shtml?d=14&n=gimn&fn=gimn
Vincent_Vega_69 Napisano 17 Maj 2007 Napisano 17 Maj 2007 Cześć.Niekoniecznie. Jeśli masz opracowanie Bagińskiego to zwróć uwagę na na rysunek 3. Tam jest okrąg i taka sama korona.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.