Skocz do zawartości
  • 0

prosze o pomoc w sprawie hełmu niemieckiego

tomeQ1988

Pytanie

Napisano
Prosze o pomoc tj. mam hełm niemiecki z IIwś, jest to chyba wzór M42?! Właśnie problem tkwi w tym że ma taki mały jak by cypelek z tyłu, i właśnie nie wiem czy to jest dorabiane czy może jest tak fabrycznie? Kto wiedział by może co to jest za (konkretnie) hełm, prosił bym o pomoc i odpowiedź, z góry wielkie dzięki,a bym zapomniał mam jego zdjęcia jak coś to moge przesłać.
Pozdrawiam 4all.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Prosze o pomoc tj. mam hełm niemiecki z IIwś, jest to chyba wzór M42?! Właśnie problem tkwi w tym że ma taki mały jak by cypelek z tyłu, i właśnie nie wiem czy to jest dorabiane czy może jest tak fabrycznie? Kto wiedział by może co to jest za (konkretnie) hełm, prosił bym o pomoc i odpowiedź, z góry wielkie dzięki,a bym zapomniał mam jego zdjęcia jak coś to moge przesłać.
Pozdrawiam 4all.
Napisano
albo mi sie zdaje albo nie ma nad tym cypelkiem dziury po nicie albo jest ona zaspawana bo tak jakby widac szlad po niej, a jezeli byla ale zostala zaspawana to czyli ktos dospawal owego cypelka, chyba ze jest to oryginalny helm bez przerobek, ja przyznam takiego nie widzialem jeszcze
Pozdrawiam krasnal

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie