robertus Napisano 13 Maj 2007 Autor Napisano 13 Maj 2007 Witam forumowiczów!.Ostatnio znalazłem taki nieśmiertelnik i będe wdzieczny za identyfikacje.jesli mozna to prosze tez o strony zawierajace wskazówki ze skrótami do identyfikacji niesmiertelników.pozdrawiam
robertus Napisano 14 Maj 2007 Autor Napisano 14 Maj 2007 prosba o stone w necie jak identyfikować nieśmiertelniki, lub przynajmniej wskazówki...nikt nie zna takiej strony?pzdr.
robertus Napisano 14 Maj 2007 Autor Napisano 14 Maj 2007 nie chce zaczynać nowego watku,moze ktoś na tym poscie odgadnac do czego jest ta luseczka
robertus Napisano 14 Maj 2007 Autor Napisano 14 Maj 2007 znalazłem jeszcze coś takiego:Johann BrunsViennen27.11.87Ers.Batl.Fuss.Art.R2Rekr.Dep.I.N 3707 ,jest wielkości nieśmiertelnika drugowojennego lecz napisy sa na całości,nie ma możliwosci przełamania...i jeszcze jeden, inny od pozostałych,mniejszy, ale nie mam go w tej chwili przy sobie,napiszę później na forum i dołaczę zdjęcia.bede wdzieczny za pomoc.pzdr
Pit_100 Napisano 14 Maj 2007 Napisano 14 Maj 2007 Ten 1 nieśmiertelnik to chyba niemiecki, ale z I-szej wojny.
robertus Napisano 13 Maj 2007 Autor Napisano 13 Maj 2007 Witam forumowiczów!.Ostatnio znalazłem taki nieśmiertelnik i będe wdzieczny za identyfikacje.jesli mozna to prosze tez o strony zawierajace wskazówki ze skrótami do identyfikacji niesmiertelników.pozdrawiam
coriolan Napisano 14 Maj 2007 Napisano 14 Maj 2007 Stammkompanie Fusilier-Erastz-Bataillon 27 nr żołnierza 8669 grupa krwi 0kompania kadrowa 27 batalionu zapasowego fizylierów - w lutym 1943 w Gnieznie
coriolan Napisano 14 Maj 2007 Napisano 14 Maj 2007 Stammkompanie Fusilier-Erastz-Bataillon 27 nr żołnierza 8669 grupa krwi 0kompania kadrowa 27 batalionu zapasowego fizylierów - w lutym 1943 w Gnieznie
Subhumans Napisano 18 Maj 2007 Napisano 18 Maj 2007 Witam a czy chciał by śimożę pozbyć jednego z tych nieśmiertelników :) Bo mojej koleżanki dziadek własnie był 1 divizji fizilierów z 14 batalionu pozdrawiam
królik_z_gdyni Napisano 18 Maj 2007 Napisano 18 Maj 2007 Witam!masz napisane od czego łuska LUGER" czyli Parabellum, niestety bardzo popularny kaliber i masa broni była i jest produkowana w tym kalibrze. A czy ta łuska jest z wojny i której (1 czy 2) i czy powojenna a na dodatek z jakiej fabryki tego nie wiem.Pozdrawiam Piotr!
Subhumans Napisano 21 Maj 2007 Napisano 21 Maj 2007 No tak wiem że nie ten sma batalion ale chodzi właśnie o to że fizylierów :) a co mogę powidzeć o tym batalionie nic zabardzo bo jej dziadek nie żyje został potrącony przez samochód zaraz powojnie wszyscy twierdzą że przez UB lub cos takiego mogę powiedzieć tylko że musiał walczyć we wrześniu i październiku 1944 bo mam jego nadania na krzyż zęlazny 2 klasy i srebrną szturmówkę piechoty, a wrazie sprzedania tej blaszki to pisz do mnie na mejla: subhumans@interia.pl pozdrawiam
robertus Napisano 14 Maj 2007 Autor Napisano 14 Maj 2007 dzięki bardzo...mam ich wiecej ale tylko dwa sa aluminiowe i wszystkie sa z tej samej kompani.proszę jeszcze ew.o adres strony internetowej gdzie mógłbym rozszyfrowac zawarte sróty na nieśmiertelnikach.pozdrawiam robertus
robertus Napisano 18 Maj 2007 Autor Napisano 18 Maj 2007 odpowiedź dla Subhumans-a,prawdopodobnie sprzedalbym jedna blaszke,ale to nie jest ten sam batalion co sluzyl dziadek Twojej znajomej.co mozesz powiedziec o 14 batalionie,gdzie stacjonowal,itd.pzdr
robertus Napisano 18 Maj 2007 Autor Napisano 18 Maj 2007 dzieki królik_z_gdyni" za odpowiedź.pzdr robert
Pytanie
robertus
Witam forumowiczów!.
Ostatnio znalazłem taki nieśmiertelnik i będe wdzieczny za identyfikacje.jesli mozna to prosze tez o strony zawierajace wskazówki ze skrótami do identyfikacji niesmiertelników.pozdrawiam
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.