Skocz do zawartości
  • 0

proszę o identyfikację nieśmiertelnika

robertus

Pytanie

Napisano

Witam forumowiczów!.
Ostatnio znalazłem taki nieśmiertelnik i będe wdzieczny za identyfikacje.jesli mozna to prosze tez o strony zawierajace wskazówki ze skrótami do identyfikacji niesmiertelników.pozdrawiam

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
znalazłem jeszcze coś takiego:
Johann Bruns
Viennen
27.11.87
Ers.Batl.Fuss.Art.R2
Rekr.Dep.I.N 3707 ,jest wielkości nieśmiertelnika drugowojennego lecz napisy sa na całości,nie ma możliwosci przełamania...i jeszcze jeden, inny od pozostałych,mniejszy, ale nie mam go w tej chwili przy sobie,napiszę później na forum i dołaczę zdjęcia.bede wdzieczny za pomoc.pzdr
Napisano

Witam forumowiczów!.
Ostatnio znalazłem taki nieśmiertelnik i będe wdzieczny za identyfikacje.jesli mozna to prosze tez o strony zawierajace wskazówki ze skrótami do identyfikacji niesmiertelników.pozdrawiam

Napisano
Stammkompanie Fusilier-Erastz-Bataillon 27 nr żołnierza 8669 grupa krwi 0
kompania kadrowa 27 batalionu zapasowego fizylierów - w lutym 1943 w Gnieznie
Napisano
Stammkompanie Fusilier-Erastz-Bataillon 27 nr żołnierza 8669 grupa krwi 0
kompania kadrowa 27 batalionu zapasowego fizylierów - w lutym 1943 w Gnieznie
Napisano
Witam a czy chciał by śimożę pozbyć jednego z tych nieśmiertelników :) Bo mojej koleżanki dziadek własnie był 1 divizji fizilierów z 14 batalionu pozdrawiam
Napisano
Witam!
masz napisane od czego łuska LUGER" czyli Parabellum, niestety bardzo popularny kaliber i masa broni była i jest produkowana w tym kalibrze. A czy ta łuska jest z wojny i której (1 czy 2) i czy powojenna a na dodatek z jakiej fabryki tego nie wiem.
Pozdrawiam Piotr!
Napisano
No tak wiem że nie ten sma batalion ale chodzi właśnie o to że fizylierów :) a co mogę powidzeć o tym batalionie nic zabardzo bo jej dziadek nie żyje został potrącony przez samochód zaraz powojnie wszyscy twierdzą że przez UB lub cos takiego mogę powiedzieć tylko że musiał walczyć we wrześniu i październiku 1944 bo mam jego nadania na krzyż zęlazny 2 klasy i srebrną szturmówkę piechoty, a wrazie sprzedania tej blaszki to pisz do mnie na mejla: subhumans@interia.pl pozdrawiam
Napisano
dzięki bardzo...mam ich wiecej ale tylko dwa sa aluminiowe i wszystkie sa z tej samej kompani.proszę jeszcze ew.o adres strony internetowej gdzie mógłbym rozszyfrowac zawarte sróty na nieśmiertelnikach.pozdrawiam robertus
Napisano
odpowiedź dla Subhumans-a,
prawdopodobnie sprzedalbym jedna blaszke,ale to nie jest ten sam batalion co sluzyl dziadek Twojej znajomej.co mozesz powiedziec o 14 batalionie,gdzie stacjonowal,itd.
pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie