MAJKI Napisano 13 Maj 2007 Autor Share Napisano 13 Maj 2007 Witam.Wykopałem dzisiaj szcelnie zamknięta kane.Po otwarciu okazało się że jest w niej porcelana.Szkopuł w tym że zalana była jakąś śmierdzącą cieczą,coś ala olej spalony.W związku z tym mam pytanie: jak to wyczyscić??? wszystko jest czarne,ale po przetarciu ukazują się jakieś kolorowe wzorki.Próbowałem wodą i szczoteczką do zębów,ale z jednego z kielichów zdarłem całą złotą politurę.Poradzcie jak wyczyścić aby nie uszkodzić. Dzięki z góry i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 13 Maj 2007 Share Napisano 13 Maj 2007 Nie myj !!! Nie szoruj !!! Nie przecieraj !!! Opłucz to DELIKATNIE pod bierzącą wodą i odstaw w ciepłe miejsce na 2 tygodnie.Farba, ewentualnie kalkomania musi się utrwalić.Po 2 tygodniach odezwij się do mnie po dalsze instrukcje na gg 5698674.Kopałem w Twoich okolicach.Sichów,Kondratów,Stanisławów,Pomocne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 13 Maj 2007 Autor Share Napisano 13 Maj 2007 Dzięki traper6.Zrobię jak radzisz.Co do moich okolic:te wioski nic mi nie mówią,to nie są moje okolice.Może pomyliłeś z Lublinem.Odezwę się do Ciebie za 2 tyg.Dzięki i pozdrówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 13 Maj 2007 Share Napisano 13 Maj 2007 Sory,pomerdało mi się .Myślałem o Jaworze i Złotoryji.Sprawdź dobrze okolice tego baniaka,powinno być tego więcej.Jeżeli zaczniesz teraz myć te szkiełka" to ze wszystkich pościągasz obrazki" Wrzuć fotkI ,farciarzu :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 13 Maj 2007 Autor Share Napisano 13 Maj 2007 Jutro postaram się wrzucić fotki:-)Przeszukałem dobrze,ale wyszedł dosłownie 30 cm od baniaka jakiś dziwny złom,coś w kształcie kopuły starych kosciołów:-))No nie wiem jak Ci to opisać:-)))Pozdrówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.