Skocz do zawartości

Porcelana

MAJKI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Wykopałem dzisiaj szcelnie zamknięta kane.Po otwarciu okazało się że jest w niej porcelana.Szkopuł w tym że zalana była jakąś śmierdzącą cieczą,coś ala olej spalony.W związku z tym mam pytanie: jak to wyczyscić??? wszystko jest czarne,ale po przetarciu ukazują się jakieś kolorowe wzorki.Próbowałem wodą i szczoteczką do zębów,ale z jednego z kielichów zdarłem całą złotą politurę.Poradzcie jak wyczyścić aby nie uszkodzić.

Dzięki z góry i pozdrawiam

Nie myj !!! Nie szoruj !!! Nie przecieraj !!! Opłucz to DELIKATNIE pod bierzącą wodą i odstaw w ciepłe miejsce na 2 tygodnie.Farba, ewentualnie kalkomania musi się utrwalić.Po 2 tygodniach odezwij się do mnie po dalsze instrukcje na gg 5698674.Kopałem w Twoich okolicach.Sichów,Kondratów,Stanisławów,Pomocne.

Dzięki traper6.Zrobię jak radzisz.Co do moich okolic:te wioski nic mi nie mówią,to nie są moje okolice.Może pomyliłeś z Lublinem.

Odezwę się do Ciebie za 2 tyg.Dzięki i pozdrówki

Sory,pomerdało mi się .Myślałem o Jaworze i Złotoryji.Sprawdź dobrze okolice tego baniaka,powinno być tego więcej.Jeżeli zaczniesz teraz myć te szkiełka" to ze wszystkich pościągasz obrazki" Wrzuć fotkI ,farciarzu :-D

Jutro postaram się wrzucić fotki:-)
Przeszukałem dobrze,ale wyszedł dosłownie 30 cm od baniaka jakiś dziwny złom,coś w kształcie kopuły starych kosciołów:-))
No nie wiem jak Ci to opisać:-)))

Pozdrówki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie