Skocz do zawartości

GRH I Dywizja Pancerna - czy są chętni?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Planujemy założyć sekcję, która rekonsruowałaby piechotę I Dywizji Pancernej. Mamy już sekcję pancerną (24 Pułk Ułanów) w składzie m3a1 White Scout Car z załogą. Lecz jak wiadomo wojska pancerne bez piechoty wiele nie zdziałają. Działamy w Bielsk-Białej więc ważne żeby ludzie byli z tej okolicy. Jeżeli będzie zbyt mała liczba osób idea upadnie. Są to narazie przymiarki. Pozdrawiam

OLO_RUT napisał:
Lecz jak wiadomo wojska pancerne bez piechoty wiele nie zdziałają."

Bez piechoty, to może jeszcze jakoś dadzą radę, ale bez dragonów daleko nie zajadą- tyle, że niestety dragoni są daleko, w Poznaniu...
Pozdrawiam i życzę owocnego odtwarzania pododdziału jednego z trzech batalionów strzelekich 3 Brygady Strzelców :-)

Michał Różyński Mike"
SRH ODWACH

Zapomniałem dodać, że najprawdopodobniej będziemy rekonstruować Batalion Strzelców Podchalańskich 3 Brygady Strzelców. Właśnie w rejonie Bielska-Białej przed wojną stacjonowali Podchalańczycy, więc będzie to niejako kontynuacja ich tradycji.
Pułki pancerne 1 Dywizji Pancernej gdy nie było dragonów pod ręką często korzystali z usług" żołnierzy 3 Brygady Strzelców.
Ułani z Bielska pozdrawiają Dragonów. :)

A ja mam pytanie z innej beczki. A nie chcielibyście się ze swoim Scoutem pokazać u nas na imprezie modelarskiej w październiku w Lublinie. Jeśli tak to proszę o kontakt na maila imek46@tlen.pl

Witaj Olku

Ja zwykle wziales sie do wszystkiego od dupy strony ale nie szkodzi mimo to chcialbym wam pomoc. Poprowadze wasza grupe bo mam juz spore doswiadczenie w tej dziedzinie i wiem jak to wszystko ma wygladac i wami pokieruje daj znac kiedy mam zaczac

Arnhem61

PS. co za wstyd podhalanczycyc przez ch. plakac sie chce

Wydaje mnie się, że to kolejna prowokacja albo ktoś próbuje prać brudy i wyładowywać publicznie swoje frustracje.

Czy jakiś wątek na tym forum może toczyć się normalnie, bez obrzucania błotem, złośliwości, przytyków i pyskówek?

Pozdrawiam Ułanów z Bielska,
Michał Różyński Mike"
SRH ODWACH

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie