OLO_RUT Napisano 13 Maj 2007 Autor Share Napisano 13 Maj 2007 Witam.Planujemy założyć sekcję, która rekonsruowałaby piechotę I Dywizji Pancernej. Mamy już sekcję pancerną (24 Pułk Ułanów) w składzie m3a1 White Scout Car z załogą. Lecz jak wiadomo wojska pancerne bez piechoty wiele nie zdziałają. Działamy w Bielsk-Białej więc ważne żeby ludzie byli z tej okolicy. Jeżeli będzie zbyt mała liczba osób idea upadnie. Są to narazie przymiarki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam39-45 Napisano 13 Maj 2007 Share Napisano 13 Maj 2007 A bliżej Wrocławia nie chcielibyście niczego robić? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farby Napisano 13 Maj 2007 Share Napisano 13 Maj 2007 Olo_RUT, napisz do mnie piechota1939@hotmail.comJestem z Bielska i mam paru kolegow weteranow z 1 Dyw Panc moze bede wam mogl jakos pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Napisano 13 Maj 2007 Share Napisano 13 Maj 2007 OLO_RUT napisał:Lecz jak wiadomo wojska pancerne bez piechoty wiele nie zdziałają."Bez piechoty, to może jeszcze jakoś dadzą radę, ale bez dragonów daleko nie zajadą- tyle, że niestety dragoni są daleko, w Poznaniu...Pozdrawiam i życzę owocnego odtwarzania pododdziału jednego z trzech batalionów strzelekich 3 Brygady Strzelców :-)Michał Różyński Mike"SRH ODWACH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO_RUT Napisano 13 Maj 2007 Autor Share Napisano 13 Maj 2007 Zapomniałem dodać, że najprawdopodobniej będziemy rekonstruować Batalion Strzelców Podchalańskich 3 Brygady Strzelców. Właśnie w rejonie Bielska-Białej przed wojną stacjonowali Podchalańczycy, więc będzie to niejako kontynuacja ich tradycji.Pułki pancerne 1 Dywizji Pancernej gdy nie było dragonów pod ręką często korzystali z usług" żołnierzy 3 Brygady Strzelców.Ułani z Bielska pozdrawiają Dragonów. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO_RUT Napisano 13 Maj 2007 Autor Share Napisano 13 Maj 2007 Podhalańczycy oczywiście przez h". :))) Błąd z rozpędu. :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5 SFG-SOG Napisano 15 Maj 2007 Share Napisano 15 Maj 2007 O widzę że nie będę sam, no kawałek drogi od Bielska już 2-uch przyodziało mundurki baonu strzelców podhalańskich :-) z 1 DPanc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 16 Maj 2007 Share Napisano 16 Maj 2007 A ja mam pytanie z innej beczki. A nie chcielibyście się ze swoim Scoutem pokazać u nas na imprezie modelarskiej w październiku w Lublinie. Jeśli tak to proszę o kontakt na maila imek46@tlen.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnhem61 Napisano 22 Maj 2007 Share Napisano 22 Maj 2007 Witaj OlkuJa zwykle wziales sie do wszystkiego od dupy strony ale nie szkodzi mimo to chcialbym wam pomoc. Poprowadze wasza grupe bo mam juz spore doswiadczenie w tej dziedzinie i wiem jak to wszystko ma wygladac i wami pokieruje daj znac kiedy mam zaczacArnhem61PS. co za wstyd podhalanczycyc przez ch. plakac sie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Maj 2007 Share Napisano 22 Maj 2007 Arnhem wyluzuj troszke ze slownictwem ok?Jeden post i odrazu podpadowa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Napisano 22 Maj 2007 Share Napisano 22 Maj 2007 Wydaje mnie się, że to kolejna prowokacja albo ktoś próbuje prać brudy i wyładowywać publicznie swoje frustracje. Czy jakiś wątek na tym forum może toczyć się normalnie, bez obrzucania błotem, złośliwości, przytyków i pyskówek?Pozdrawiam Ułanów z Bielska,Michał Różyński Mike"SRH ODWACH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.