wodzu_ Napisano 12 Maj 2007 Autor Share Napisano 12 Maj 2007 WITAMznalazem ladownice ale po umyciu skura zaczyna pekac i twardniec co robic pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 13 Maj 2007 Share Napisano 13 Maj 2007 Gdzie znalazłeś? Jak ją myłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu_ Napisano 13 Maj 2007 Autor Share Napisano 13 Maj 2007 witam znalazlem ja na stryhu mylem letnia woda z dodatkiem plynu pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 13 Maj 2007 Share Napisano 13 Maj 2007 Nasmaruj ją bardzo grubo i częściowo wetrzyj kremem Nivea. Zostaw na 48 godz. i niech wsiąka.Po tym czasie przepoleruj miękką i czystą szmatką.Skóra powinna się zrobić miękka i nie pękać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 13 Maj 2007 Share Napisano 13 Maj 2007 Mam nadzieje że mycie polegało na przetarciu a nie namoczeniu łądownicy. Jeśli namoczyłeś skórę to nieodwracalnie ją zniszczyłeś poprzez wysuszenie.Jeśli chcesz jeszcze pogorszyć sprawę - użyj kremu nivea, To Ci zgnije w skórze za kilka miesięcy.Żadnego kremu nivea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jak już - tylko lanolina. Do dostania w aptekach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 W ten sposób mam zakonserwowane wykopane żabki i nic od ponad 7 lat przy nich nie gnije. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 Nivea odradzam! Do tego tylko czysta lanolina. Jak po kilku latach nie zgniło po nivea to znaczy że na szczęście nie nasiąkło głęboko.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 Skoro skórę z wykopu konserwujesz tylko niveą to widać jakie masz doświadczenie z konserwacją. Ech... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 witam. A jak jest wyschnięta, mam stare troki i niechciałbym aby pękały, czy też lanolina? będą bardziej elastyczne? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 Tak lanaoliną nacieraj. Można rozpuścić ją terpentyną balsamiczną lub nakładać na ciepło pędzlem.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu_ Napisano 14 Maj 2007 Autor Share Napisano 14 Maj 2007 dzieki za informacje sprubuje z lanolina po zakonczeniu zabieguw dorzuce fotki jeszcze raz dzieki panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 Ja stosuję mieszanine oleju rycynowego i gliceryny. Ładnie konserwuje, w sporej dawce nawet rozmiekcza (to co da sie jeszcze rozmiękczyć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 Ale rycyna to tłuszcz roślinny i nie powinno się jej używać do skór. A gliceryna odparowuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 15 Maj 2007 Share Napisano 15 Maj 2007 Gliceryne odradzam, po odparowaniu robi się z skóry kamień. Ponowne nasączenie jest właściwie niewykonalne.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.