kaczka Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 Wazonik to ja chcę z tych dużych kalibrów 281 co to dla romkola.Monetę oczywiście wstawie tylko zrobię fotki (dzisiaj)Ciekawe czy bita w Berlinie czy też we wrocławiu ?Jak Sv wleci do parku to nam tylko pozostanie przyjechać na sesję zdjęciową jak ta para w niedzielę ;-))
kaczka Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 AhaI tradycyjnie do fantów doliczyć muszę kleszcza (chyba sztuk jedna)Ja to mam chyba wszytego GPS-a dla kleszczy !!!Może one też mają internet i wiedzą gdzie jadę ???
PG Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 No zrobiłem... :)To najciekawsze rzeczy wydarte glebie :)
krysteks Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 No piękny sikor i jak dobrze widzę Longines, no no górna półka, gratuluję chylę czoła i wstyd mi, że nigdzie nie jeżdżę
PG Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 Longines, Longines... :) Czas zatrzymał się na nim o 12.19, niestety podczas transportu jedna wskazóweczka się obluzowała :(
Sv Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 Stawiam na Breslau.PG - przez moje 0,5 promila widzę, że stan denarka jest OK:)Pora zacząć myśleć o miejscu na week&. Axman mówiłeś, że masz ciekawe miejsca na monety, a nikt nie chce się na nie skusić - daj cynk na Pyrce" o jakich polach myślisz ( dużo w tygodniu jeżdżę po regionie więc mogę przy okazji sprawdzić czy można tam swobodnie wejśc ).Sv
Sv Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 A no i zapomniałem dodać, że monetki mnie lubią" :) więc tak mi się do kieszeni same pchają, stąd zazwyczaj parę przywożę. No chyba, że nazwę to mały darem od Niebios i wystarczy, że spojrzę na teren i powiem: u leżą", a one tam są:)Na kleszcze to chyba jedna rada - w mundur i trepy wskakiwać niezależnie czy skwar, czy chłód. Przy okazji działa to jak dobra sauna i komary nie mają takiego dostępu jak przy szukaniu na króki rękaw, choć dziady znajdą sposób i tną przez rękawice.Sv
kaczka Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 Fotki dam chyba jutro bo akumulatorki do aparatu jeszcze się ladują.A na groszu jest A czyli jednak Berlin.
PG Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 Hehehe, Sv ja to nazywam wrodzonym szczęściem... A ty to faktycznie nosa na moniaki masz :)Kaczka, grosza podczyściłeś? Jak go gleba oddała, to już mi się ładniutki wydawał :)281, ja myślałem że ty na kolor chodzisz a nie na żelazo? Skup otwierasz? A tak w ogóle, czekaliśmy na ciebie w niedziele, dzwoniliśmy... Trzeba było do nas dobić :)Pozdr.
281 Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 Witam!PG-szczerze mówiąc chciałem do was dołączyć ale po ostatniej wizycie tam w tej trawie pomyślałem sobie że wyskoczę do lasu.Powiem tak,żelazo w ogóle mnie nie interesuję ale mam takiego jakiegoś farta na złom że powoli zaczynam myśleć że to widocznie ma jakiś sens.Co do skupu to nie głupi pomysł,tylko w tych rejonach po PGR-ach już nic ze złomu nie znajdziesz więc trzeba szukać w ziemi;)Pozdr.281
kaczka Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 Grosz w oliwie się moczy.Po wyjęciu z gelby też mi się tak wydawało, lecz w domku to już trochę gorzej. Ale myślę że spoko. Dzisiaj pyknę fotki.
romkol Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 to i ja pokażę moje kulki281 mogłeś trochę bardziej żelastwo odgrzebać i zrobić fotkęciekawe co to jest?
PG Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Kaczka, mnie się podoba :)A ja trafiłem wczoraj jeszcze śliczniutkiego szeląga Frederyka Wilhelma :) Fotkę pewnie Sv na PSquad wrzuci :)
Sv Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Posłałem Ci mailem - możesz wstawić. Zaprosił mnie na piwko do poblieskiego lasku i wyciągnął Fryderyka Wilhelma II ( solid z jedną kropką )Kaczka - stan nie taki zły ( dostał powietrza po wyciągniciu z gleby i stąd jego stan wizualnie lekko się zmienił ). Nie otwiera mi się WCN więc zobacz jakiego pchnięto nieadawno na all. za 26 zet:http://www.allegro.pl/item191857124_1_grosz_poznanski_1816_a.html
PG Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Sv, dzięki za fotki - wyszły super :) Popołudniu wrzucę, niestety w pracy nie mam czym ich obrobić :(
Sv Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Zrób mi dział Katalogi Monet na PE". Podaj jaki chcesz rozmiar tej fotki?
PG Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 A to fotka wczorajszego szczęśliwego szeląga :)
PG Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 I druga strona...I pomyśleć, że gdyby mi bateryjki nie siadły może byłoby więcej :)Pozdr.PG von Luck
281 Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Witam!romkol-może bym zrobił fotkę ale akurat nie miałem aparatu.Gdybyś był ciekawy to zapraszam w niedzielę do Owińsk.Pozdr.281P.S.Zaproszenie dotyczy wszystkich chętnych!o ile nie macie już nic w planie:)Jest tam kawał blachy a na wykrywaczu pokazuję kolor.Może jest coś pod spodem,chyba że rutusik zwariował?
kaczka Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Eee to pewno tylko szkrzynia z pamiątkami rodzinnymi" Treskovów.:-))))
PG Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 A może druga część nadwarciańskiej lachy Bonza" ? :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.