Skocz do zawartości

okolice Poznania vol. 2

bonzo74

Rekomendowane odpowiedzi

Wazonik to ja chcę z tych dużych kalibrów 281 co to dla romkola.
Monetę oczywiście wstawie tylko zrobię fotki (dzisiaj)
Ciekawe czy bita w Berlinie czy też we wrocławiu ?
Jak Sv wleci do parku to nam tylko pozostanie przyjechać na sesję zdjęciową jak ta para w niedzielę ;-))

• Odpowiedzi 311
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Stawiam na Breslau.

PG - przez moje 0,5 promila widzę, że stan denarka jest OK:)

Pora zacząć myśleć o miejscu na week&.

Axman mówiłeś, że masz ciekawe miejsca na monety, a nikt nie chce się na nie skusić - daj cynk na Pyrce" o jakich polach myślisz ( dużo w tygodniu jeżdżę po regionie więc mogę przy okazji sprawdzić czy można tam swobodnie wejśc ).
Sv

A no i zapomniałem dodać, że monetki mnie lubią" :) więc tak mi się do kieszeni same pchają, stąd zazwyczaj parę przywożę.
No chyba, że nazwę to mały darem od Niebios i wystarczy, że spojrzę na teren i powiem: u leżą", a one tam są:)

Na kleszcze to chyba jedna rada - w mundur i trepy wskakiwać niezależnie czy skwar, czy chłód.
Przy okazji działa to jak dobra sauna i komary nie mają takiego dostępu jak przy szukaniu na króki rękaw, choć dziady znajdą sposób i tną przez rękawice.
Sv

Hehehe, Sv ja to nazywam wrodzonym szczęściem... A ty to faktycznie nosa na moniaki masz :)
Kaczka, grosza podczyściłeś? Jak go gleba oddała, to już mi się ładniutki wydawał :)
281, ja myślałem że ty na kolor chodzisz a nie na żelazo? Skup otwierasz? A tak w ogóle, czekaliśmy na ciebie w niedziele, dzwoniliśmy... Trzeba było do nas dobić :)
Pozdr.

Witam!
PG-szczerze mówiąc chciałem do was dołączyć ale po ostatniej wizycie tam w tej trawie pomyślałem sobie że wyskoczę do lasu.
Powiem tak,żelazo w ogóle mnie nie interesuję ale mam takiego jakiegoś farta na złom że powoli zaczynam myśleć że to widocznie ma jakiś sens.Co do skupu to nie głupi pomysł,tylko w tych rejonach po PGR-ach już nic ze złomu nie znajdziesz więc trzeba szukać w ziemi;)
Pozdr.281

Posłałem Ci mailem - możesz wstawić. Zaprosił mnie na piwko do poblieskiego lasku i wyciągnął Fryderyka Wilhelma II ( solid z jedną kropką )

Kaczka - stan nie taki zły ( dostał powietrza po wyciągniciu z gleby i stąd jego stan wizualnie lekko się zmienił ). Nie otwiera mi się WCN więc zobacz jakiego pchnięto nieadawno na all. za 26 zet:
http://www.allegro.pl/item191857124_1_grosz_poznanski_1816_a.html

Witam!
romkol-może bym zrobił fotkę ale akurat nie miałem aparatu.
Gdybyś był ciekawy to zapraszam w niedzielę do Owińsk.
Pozdr.281
P.S.
Zaproszenie dotyczy wszystkich chętnych!o ile nie macie już nic w planie:)
Jest tam kawał blachy a na wykrywaczu pokazuję kolor.
Może jest coś pod spodem,chyba że rutusik zwariował?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie