krysteks Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Hmmm PG jeśli mogę prosić o wyjaśnienie PSqad" to daj znać sms'em chętnie w miarę możliwości przystąpię :), mam totalny brak czasu na wykopki :( pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Odnośnie kleszczy to polecam link.http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=9124Od razu uprzedzam, że nie jestem żadnym hipo.. ani coś tam.Tylko jak pisałem mojego ojca ledwo uratowali, a ostatnio poznałem osobę która przez 3 lata chorowała i nie wiedziała o tym. Teraz układ nerwowy ma strzępach.Dlatego myślę że zamiast się sprzeczać to cieszmy się naszym hobby.Jutro spotkanie około 7.00, gdzie - to ustalimy w ciągu dnia.pozdrawiam.poprostu kaczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Witamy nowego :) Jeszcze raz powtarzam: 1. od niecałego tygodnia mam net w domu, można śmiało pisać, dodatkowo moje GG 1482541.2. PSquad to The Pyra Squad - nasza nieoficjalna stronka, i dalej - jeśli ktoś wyraża zgodę na wykorzystanie swojego maila to go z kolegą Kaczką zarejestrujemy i nie ma tu żadnych tajemnic (zgoda lub ewentualne zapytania na priv)!3. niestety nie dysponuję transportem, a czasem wyjazdy rodzą się z minuty na minutę tak jak pisał kolega 281, i ciężko wyczuć czy jedziemy na moniaki, mili czy tyko sprawdzić teren...Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Souledge Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Ja z checia sie dopisze do PSsquad.Czy ktos z kolegow chodzil kiedys z piszczalka po bunkrach przy Lechickiej (miedzy Umultowska a Naramowicka)?Nie chodzi mi o eksploracje wnetrz (przy gabarytach 197cm/120kg - z pewna przewaga miesnia piwnego ;-))) na grotolaza sie nie nadaje) lecz zewnetrzna, ew dziedzincow czy w miare latwo dostepnych czesci?Czy cos jeszcze mozna tam znalezc czy jest wymiecione"?Interesuje mnie to, bo mam do nich spacerkiem z 5 minut, ale od czsu skonczenia podstawowki i zajec na ich terenie z WF i PO nie zagladalem tam. Jak pamietam z owych zamierzchlych czasow byla tam masa smieci naniesionych przez smakoszy napojow wszelkich, byle procentowych".PozdrawiamSouledge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Souledge Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 W nawiazaniu do postu PG - dysponuje transportem (niestety terenowka to nie jest) i w razie jakiegos wypadu moge zgarnac kogos z okolic Naramowic/Winograd (Kosmo-Zwyciestwa).Pojazd jest optymalny na 2 max 3 (trzecia z tylu lekka) osoby bo mimo normalnego zawieszenia tra mu opony z tylu(chyba ciut za szerokie, ale na takich byl kupiony z Austrii).Pewnie poprzedni wlasciciel jezdzil sam albo w 2 osoby - wtedy wszystko jest OK. ;-)))POzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Souledge, wyślij mi swojego maila na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkol Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 myślę że trochę wczesna pora jak dla mnie ale spróbuje dojechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Uwaga zmiana planów, szczegóły za chwilę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Plany są takie:Ponieważ dla niektórych to zbyt wcześnie to jadę po PG na 8.40 , potem po kamdruma . Możemy się umówić o 8.30 w McDonaldzie przy rondzie obornickim.Potem po kolegów. Później jedziemy w kierunku północnym.Sorry za zmianę planów, ale przez dłuższy czas nie było odzewu.Jak ktoś chce to możemy umówić się o tej 7.00 przy Tesco na serbskiej - przy myjni.(mała miejscówk w pobliżu) pózniej po PG i KamdrumaNa pyrze jest tel. do mnie (w temacie o radojewie)!!!!!Od teraz brak u mnie sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Powyżej mapka do ronda obornickiego.Jak ktoś chce wczesniej to czekam na kontakt tel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Zmiana planów... o 9.00 przy pałacu w Radojewie, Wszystkichchętnych zapraszamy!Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkol Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 no to sie wyśpię:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 24 Czerwiec 2007 Share Napisano 24 Czerwiec 2007 Park obadany.Ja złapałem:- 1 grosza Księstwa Poznańskiego 1816 w stanie dostatecznym.- 0 - ostrogę niestety tylko jedną- kilka łuseczek od mauserka- 10 groszy 1949- kawałek orzełkai takie tam duperelkiFotki późniejaha i Kulki muszkietowe - romkol znalazł strzelnicę hrabiostwa.Ogólnie warto tam jeszcze pośmigać.I najważniejsze - bardzo ładna okolica, park musiał naprawdę być bardzo piękny w czasach swojej świetności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonzo74 Napisano 24 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2007 ja dziś na takie coś się natknołem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonzo74 Napisano 24 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2007 zapomniałem foto :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonzo74 Napisano 24 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2007 teren fajny ale ryzykowny ale myślę że można by się tam spotkać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Bonzo, a to ciekawostka... Pewnie że warto tam śmignąć :)Kaczka nie przesadzaj, ten poznański Grosz fajniutki!Niedzielny wypadzik, całkiem sympatyczny :) Mi wpadła bliżej niezydentifikowana monetka (ale ciekawa jak cholera), 3 prl-e, 3 guziki w tym jeden piękny (groszek z 13), zegarek (taka stara cebula") oraz łuski i kulki muszkietowe :) Park rokuje jeszcze na przyszłość :)Zdjęcia niestety teraz nie zamieszczę, bo modem mi się zwiesił :( Wczoraj na bezneciu...Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 A mnie wpadło w ręce kilka fenigów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Hehehe... Czapki z głów panowie :)Niezidentyfikowana monetka to Denar koronny Jana Olbrachta 1492-1501 :)Może robi mniejsze wrażenie niż Denar cesarski Sv, ale 500 lat w piachu poleżał! No i to mój pierwszy denarek :)Pozdr.PG von Luck Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Denar to Denar:)Gratuluję. Oj gdyby tak zamiast fenigów denarki w lesie leżały...http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/de8e42270dce64d6.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Witam!Gratuluję chłopaki!No proszę znowu Sv rozbił bankOj gdyby zamiast bomb,fenigi z ziemi wychodziły! ;)To by był normalnie cud!Druga strona warty to tereny do romkola-same duże kalibry leżą:(chyba że ja mam takiego pecha!Pozdr.281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 No no, PG znowu von Luck.A w sprawie Sv - to oczywiste, że zbliżają się żniwa i kombajn zaczyna się rozkręcać :-).Jeżli po drugiej stronie warty to łuski, to chętnie zafunduję sobie wazonik w przyszły weekend ;-).Panowie gratulacje !kaczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Kaczka z łusek od mausa i pepeszek to wazoniki będą raczej kiepskie... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 K. - wstaw tego grosza ( może być na Psq ).Z chęcią go spobie obejrzę - to ceniona przez Kolekcjonerów moneta. Wpadła mi taka raz w ręce w jednym z parków ale awers ma niestety starty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Oj gdyby tak zamiast gwoździ, kapsli, drutów, puszek, śrub, nakrętek, klamr saperskich, ajzoli, mega ajzoli i setek przedmiotów nikomu nie potrzebnych, których zastosowania i pochodzenia nie znają nawet najstarsi górale, wychodziło zawsze COŚ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.