Skocz do zawartości

okolice Poznania vol. 2

bonzo74

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 311
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Odnośnie kleszczy to polecam link.
http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=9124
Od razu uprzedzam, że nie jestem żadnym hipo.. ani coś tam.
Tylko jak pisałem mojego ojca ledwo uratowali, a ostatnio poznałem osobę która przez 3 lata chorowała i nie wiedziała o tym. Teraz układ nerwowy ma strzępach.
Dlatego myślę że zamiast się sprzeczać to cieszmy się naszym hobby.

Jutro spotkanie około 7.00, gdzie - to ustalimy w ciągu dnia.
pozdrawiam.
poprostu kaczka

Witamy nowego :) Jeszcze raz powtarzam:
1. od niecałego tygodnia mam net w domu, można śmiało pisać, dodatkowo moje GG 1482541.
2. PSquad to The Pyra Squad - nasza nieoficjalna stronka, i dalej - jeśli ktoś wyraża zgodę na wykorzystanie swojego maila to go z kolegą Kaczką zarejestrujemy i nie ma tu żadnych tajemnic (zgoda lub ewentualne zapytania na priv)!
3. niestety nie dysponuję transportem, a czasem wyjazdy rodzą się z minuty na minutę tak jak pisał kolega 281, i ciężko wyczuć czy jedziemy na moniaki, mili czy tyko sprawdzić teren...
Pozdr.

Ja z checia sie dopisze do PSsquad.
Czy ktos z kolegow chodzil kiedys z piszczalka po bunkrach przy Lechickiej (miedzy Umultowska a Naramowicka)?
Nie chodzi mi o eksploracje wnetrz (przy gabarytach 197cm/120kg - z pewna przewaga miesnia piwnego ;-))) na grotolaza sie nie nadaje) lecz zewnetrzna, ew dziedzincow czy w miare latwo dostepnych czesci?
Czy cos jeszcze mozna tam znalezc czy jest wymiecione"?
Interesuje mnie to, bo mam do nich spacerkiem z 5 minut, ale od czsu skonczenia podstawowki i zajec na ich terenie z WF i PO nie zagladalem tam. Jak pamietam z owych zamierzchlych czasow byla tam masa smieci naniesionych przez smakoszy napojow wszelkich, byle procentowych".
Pozdrawiam
Souledge

W nawiazaniu do postu PG - dysponuje transportem (niestety terenowka to nie jest) i w razie jakiegos wypadu moge zgarnac kogos z okolic Naramowic/Winograd (Kosmo-Zwyciestwa).Pojazd jest optymalny na 2 max 3 (trzecia z tylu lekka) osoby bo mimo normalnego zawieszenia tra mu opony z tylu(chyba ciut za szerokie, ale na takich byl kupiony z Austrii).Pewnie poprzedni wlasciciel jezdzil sam albo w 2 osoby - wtedy wszystko jest OK. ;-)))
POzdr

Plany są takie:
Ponieważ dla niektórych to zbyt wcześnie to jadę po PG na 8.40 , potem po kamdruma . Możemy się umówić o 8.30 w McDonaldzie przy rondzie obornickim.Potem po kolegów. Później jedziemy w kierunku północnym.
Sorry za zmianę planów, ale przez dłuższy czas nie było odzewu.
Jak ktoś chce to możemy umówić się o tej 7.00 przy Tesco na serbskiej - przy myjni.(mała miejscówk w pobliżu) pózniej po PG i Kamdruma
Na pyrze jest tel. do mnie (w temacie o radojewie)!!!!!
Od teraz brak u mnie sieci.

Park obadany.
Ja złapałem:
- 1 grosza Księstwa Poznańskiego 1816 w stanie dostatecznym.
- 0 - ostrogę niestety tylko jedną
- kilka łuseczek od mauserka
- 10 groszy 1949
- kawałek orzełka
i takie tam duperelki
Fotki później
aha i Kulki muszkietowe - romkol znalazł strzelnicę hrabiostwa.
Ogólnie warto tam jeszcze pośmigać.
I najważniejsze - bardzo ładna okolica, park musiał naprawdę być bardzo piękny w czasach swojej świetności

Bonzo, a to ciekawostka... Pewnie że warto tam śmignąć :)
Kaczka nie przesadzaj, ten poznański Grosz fajniutki!

Niedzielny wypadzik, całkiem sympatyczny :) Mi wpadła bliżej niezydentifikowana monetka (ale ciekawa jak cholera), 3 prl-e, 3 guziki w tym jeden piękny (groszek z 13), zegarek (taka stara cebula") oraz łuski i kulki muszkietowe :) Park rokuje jeszcze na przyszłość :)

Zdjęcia niestety teraz nie zamieszczę, bo modem mi się zwiesił :( Wczoraj na bezneciu...
Pozdr.

Hehehe... Czapki z głów panowie :)
Niezidentyfikowana monetka to Denar koronny Jana Olbrachta 1492-1501 :)

Może robi mniejsze wrażenie niż Denar cesarski Sv, ale 500 lat w piachu poleżał! No i to mój pierwszy denarek :)
Pozdr.
PG von Luck

Witam!
Gratuluję chłopaki!
No proszę znowu Sv rozbił bank
Oj gdyby zamiast bomb,fenigi z ziemi wychodziły! ;)
To by był normalnie cud!
Druga strona warty to tereny do romkola-same duże kalibry leżą:(chyba że ja mam takiego pecha!
Pozdr.281

No no, PG znowu von Luck.
A w sprawie Sv - to oczywiste, że zbliżają się żniwa i kombajn zaczyna się rozkręcać :-).
Jeżli po drugiej stronie warty to łuski, to chętnie zafunduję sobie wazonik w przyszły weekend ;-).
Panowie gratulacje !
kaczka.

K. - wstaw tego grosza ( może być na Psq ).
Z chęcią go spobie obejrzę - to ceniona przez Kolekcjonerów moneta.
Wpadła mi taka raz w ręce w jednym z parków ale awers ma niestety starty.

Oj gdyby tak zamiast gwoździ, kapsli, drutów, puszek, śrub, nakrętek, klamr saperskich, ajzoli, mega ajzoli i setek przedmiotów nikomu nie potrzebnych, których zastosowania i pochodzenia nie znają nawet najstarsi górale, wychodziło zawsze COŚ... :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie