obert8 Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 Iwan ten brazik to toporek poszukaj na stronach archeologicznych kolega kopnal podobny pzdr fajny fant tylko nie chwal sie za bardzo archeolodzy by byli wku...
Andrzej18 Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 Witaj kindzalNie chcesz może sie pozbyć kilku tych łódek ??pzdr
kindzal Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Napisano 5 Lipiec 2007 Ha ha ha. Kindzal to kolejna osoba co pod twoim domem wyryła coś ciekawego. Narazie ryją pod domem, - Zaniedługo przeniosą się na chate.Najwyzsza pora ,zebym uzyl bardziej przekonujacych argumentow .....A tam pare tych lodek moge sie pozbyc...niech strace ??? P.S. Panowie wezcie sie za kopanie i skonczcie to gadanie !
bird_dog Napisano 6 Lipiec 2007 Napisano 6 Lipiec 2007 Witam,jak napisał obert8, ten toporek z brązu jest bardzo stary,kiedyś wiele lat temu wykopałem prawie identyczny, zawiozłem go do muzeum archeologicznego w Gdańsku, wydatowali go na ok 1200 lat przed naszą erą, mocowane było to na dwóch trzonkach bo pierwotni nie potrafili wiercić otworów! pzdr.
Igor Grożny Napisano 7 Lipiec 2007 Napisano 7 Lipiec 2007 Jeszcze raz serdeczne dzięki.Fant jest zaje....., szukałem wokół transzei jakiś ciekawostek z okresu II wojny światowej,a znalazłem taki fancik. Miałbym jeszcze prośbe w identyfikacji tego medalu. Darz dół
kindzal Napisano 8 Lipiec 2007 Autor Napisano 8 Lipiec 2007 Igor ty juz lepiej sie pakuj,bo za tydzien wyjazd !!!!!
haupttman Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 Według mnie to chyba jakaś marka narzędziowa!Gdzieś mam podobną,jak znajdę to wkleję ci fotke!pozdro
pol Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 Pracownika LG :D hehehhe nie no nie moglem sie powstrzymac :D wybaczcie :Ppozdrawiam pol
martian. Napisano 30 Sierpień 2007 Napisano 30 Sierpień 2007 A czemu tyle tych belgijskich guzików u nas? Też znalazłem taki w okolicach Piotrkowa Tryb, a poza tym widziałem gdzieś na forum inne, a buteleczka pierwsza liga jeszcze w tym kształcie nie widziałem. Pozdrowienia.
kindzal Napisano 30 Sierpień 2007 Autor Napisano 30 Sierpień 2007 Haaa pokazala sie skrzynka,ciekawe czy cos w srodku bedzie!Sam sie dziwie ,ze tyle Belgow u nas bywalo;)A ta uteleczka" to pierwszowojenna manierka !
kindzal Napisano 30 Sierpień 2007 Autor Napisano 30 Sierpień 2007 Kurcze cos dziwna ta skrzynka???Ahaa to nie skrzynka,tylko piecyk:)))))
kindzal Napisano 30 Sierpień 2007 Autor Napisano 30 Sierpień 2007 Niesmiertelnik,czy jakas zwykla narzedziowka?A moze blaszka do kluczy,napis :MB 39" ????
kindzal Napisano 30 Sierpień 2007 Autor Napisano 30 Sierpień 2007 Jak dla mnie,to megahit" !Moja pierwsza Chinska,badz Japonska buteleczka.Czy ktorys z szanownych kolegow,juz trafil cos takiego ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.