Skocz do zawartości

Nysa II

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Iwan ten brazik to toporek poszukaj na stronach archeologicznych kolega kopnal podobny pzdr fajny fant tylko nie chwal sie za bardzo archeolodzy by byli wku...
  • Odpowiedzi 170
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ha ha ha. Kindzal to kolejna osoba co pod twoim domem wyryła coś ciekawego. Narazie ryją pod domem, - Zaniedługo przeniosą się na chate.

Najwyzsza pora ,zebym uzyl bardziej przekonujacych argumentow .....

A tam pare tych lodek moge sie pozbyc...niech strace ??? P.S. Panowie wezcie sie za kopanie i skonczcie to gadanie !
Napisano
Witam,jak napisał obert8, ten toporek z brązu jest bardzo stary,kiedyś wiele lat temu wykopałem prawie identyczny, zawiozłem go do muzeum archeologicznego w Gdańsku, wydatowali go na ok 1200 lat przed naszą erą, mocowane było to na dwóch trzonkach bo pierwotni nie potrafili wiercić otworów! pzdr.
Napisano
Jeszcze raz serdeczne dzięki.Fant jest zaje....., szukałem wokół transzei jakiś ciekawostek z okresu II wojny światowej,a znalazłem taki fancik.
Miałbym jeszcze prośbe w identyfikacji tego medalu.

Darz dół
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Napisano
A czemu tyle tych belgijskich guzików u nas? Też znalazłem taki w okolicach Piotrkowa Tryb, a poza tym widziałem gdzieś na forum inne, a buteleczka pierwsza liga jeszcze w tym kształcie nie widziałem.
Pozdrowienia.
Napisano

Haaa pokazala sie skrzynka,ciekawe czy cos w srodku bedzie!
Sam sie dziwie ,ze tyle Belgow u nas bywalo;)
A ta uteleczka" to pierwszowojenna manierka !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie